Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 27 2015

Βολές για… Εθνκή, ΟΤΕ, ΤτΕ, ΕΛΠΕ, Jumbo, Μυτιληναίο

ΑΓΟΡΕΣ. Σε χαμηλό μήνα «βούτηξε» το αργό, νέα άνοδος για χρυσό. Με κέρδη κάνουν ταμείο για τον Φεβρουάριο τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Κατά 6,57% ο DAX με διαδοχικά νέα ιστορικά υψηλά στις 11.330 μονάδες.

Χ.Α. Μηναία κέρδη 15,45% για τον Γ.Δ. με βάση το χθεσινό κλείσιμο στις 904,59 μονάδες.

FT 25. Όσο κρατούν οι 265 μονάδες για τον δείκτη δεν μεταβάλλεται η βραχυπρόθεσμη φορά που παραμένει ανοδική. Ωστόσο, σε ενδεχόμενη υποχώρηση προς τις 257 μονάδες μας υποχρεώνει σε αναθεώρηση της στάσης μας.

Δ.ΤΡ. Δίνει τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις είτε θετικές είτε αρνητικές. Από λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών θα φανεί εάν μπορούμε να περιμένουμε κάποια σημαντική κίνηση στο πρώτο 10ήμερο Μαρτίου.

ΕΤΕ. Το γεγονός πως κράτησε το 1,40 ευρώ εχθές αποτελεί ενθαρρυντική ένδειξη. Να δούμε λίγο και τις αποτιμήσεις, μετά τη επάνοδο της CC HBC στην πρώτη θέση: CC HBC με 5,774 δισ. ευρώ, ΕΘΝΙΚΗ με 5,158 δισ., Alpha Bank με 5,069 δισ., ΟΤΕ με 4,460 δισ., αφήνοντας την Πειραιώς στην πέμπτη θέση με 3,783 δισ. ευρώ. Έπεται με 2,759 δισ. ευρώ ο ΟΠΑΠ.

ΣΚΗΝΙΚΟ. Μεθοδικά στήνεται το νέο σκηνικό, που προβλέπει στις τελευταίες πράξεις του δράματος και τρίτο πακέτο (τρίτο Μνημόνιο), με το ZDF να αναφέρεται σε ποσά περισσότερα των 30 δισ. ευρώ.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι αναταράξεις (και) σε πολιτικό επίπεδο προεξοφλείται πως θα είναι κατακλυσμιαίες. Το φθινόπωρο οι εκλογές σε Μαδρίτη και Λισσαβώνα, με το Βερολίνο να έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό (τουλάχιστον) από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Διόλου θεωρητικό το ενδεχόμενο, καθώς το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι καλύτερα ασφαλισμένο μέσα σε ένα νέο τρίτο Μνημόνιο ή σε ένα περιβάλλον όπου η χώρα θα μπορούσε να κινηθεί όπως οι χώρες της Ιβηρικής, δηλαδή να προσφεύγει και στις αγορές. Η απάντηση εύγλωττη λύνει πολλές από τις αυτονόητες απορίες μας...

ΟΤΕ. Καλά αποτελέσματα, μέρισμα για πρώτη φορά μετά το 2011, αν και ορισμένοι αναλυτές περίμεναν 0,12 ευρώ ίσως και 0,15 ευρώ ανά μετοχή.

ΤτΕ. Σταθερή στην υδροδότηση των αφυδατωμένων δημόσιων ταμείων. Μέρισμα, επιστροφή κερδών συνολικά περί τα 700 εκατ. ευρώ που θα πιστωθούν στο οικονομικό επιτελείο μέχρι την Τρίτη 24 Μαρτίου. Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από 12/3.

ΕΛΠΕ. Ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα το 2014, ρεκόρ παραγωγής-εξαγωγών. Στα 4,46 ευρώ με απόδοση 23,20% τον Φεβρουάριο. Στο 1,36 δισ. ευρώ η αποτίμηση.

JUMBO. Στα 62,67 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη 6μηνου. Αύξηση 7,7% στις πωλήσεις. Απόδοση 7,13% σε διάστημα μηνός.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Πρέπει να κρατήσει τα 6,35 ευρώ για να είναι εφικτή μία επόμενη ανοδική κίνηση προς τα 7 ευρώ. Απόδοση 13,98% τον Φεβρουάριο.

ELLIOTT WAVES. Για τους φανατικούς αυτής της σχολής εξαιρετική η παρουσία του blog. elliottwavetechnician.com.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v