Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 25 2015

Βολές για... ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ, Λάμδα, ΙΝΤΚΑ, ΜΕΤΚΑ, ΓΕΚ, FRIGO, ΕΤΕ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Στα αγκάθια και στις ελπίδες της επόμενης ημέρας αναφέρεται η Αναστασία Παπαϊωάννου. Κρατάω την πληροφορία πως "σήμερα κατά τη διεξαγωγή του Δ.Σ. της ΕΚΤ, το οποίο μάλλον θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, θα ανανεωθεί η έγκριση του ELA, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει νέο άνοιγμά του εφόσον το αιτηθεί η ελληνική πλευρά. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν αντλήσει από τον ELA περίπου 63-64 δισ. ευρώ και το ανώτατο όριό του έως σήμερα είναι τα 68,5 δισ. ευρώ".

ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ. Όπως σημείωνε ο Δημήτρης Τζάνας (στο χθεσινό σχόλιο του Θανάση), «...σε συνέχεια της συμφωνίας στο Eurogroup της Παρασκευής, που καθόρισε τετράμηνη παράταση κατά την οποία διατηρείται η "ομπρέλα προστασίας" της ΕΚΤ για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις νέων χρηματοδοτήσεων σε συνέχεια επιτυχών αξιολογήσεων, ήρθε και η έγκριση των μεταρρυθμίσεων που υποβλήθηκαν στους δανειστές μας.

Ευλόγως, η σημερινή συνεδρίαση προσέλαβε "εορταστικό χαρακτήρα" καταγράφοντας θεαματικά κέρδη, με τις τραπεζικές μετοχές σε πρωταγωνιστικό ρόλο και τις αποδόσεις των 10ετών να υποχωρούν στο 8,40%! Η διάρκειά της είναι το ζητούμενο»!

FT 25. Τι υποστήριξε η κατά κανόνα έγκυρη ομάδα ανάλυσης The Trader's Diary, μετά το χθεσινό εκρηκτικό 10,92% στις 281,37 μονάδες για τον δείκτη: Αν και το κλείσιμο του FTSE 25, σχεδόν πάνω στην αντίσταση των 282 μονάδων, θα μπορούσε να δικαιολογήσει άμεση διόρθωση, είναι αρκετά πιθανό ο δείκτης να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και στην αυριανή συνεδρίαση της Τετάρτης, με στόχο την ισχυρή και κρίσιμη αντίσταση των 964 μονάδων, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει αφετηρία για αξιόλογη διόρθωση.

Να επισημάνουμε ότι λίγο ψηλότερα, από τις 983 μονάδες, διέρχεται ο εκθ. ΜΚΟ 200 ημερών. Η «διακόρευσή» του με την πρώτη προσπάθεια φαντάζει απίθανη.

ΟΤΕ. Στα 9 ευρώ με 15,98% και συναλλαγές 30,3 εκατ. ευρώ. Με γερμανικό χρώμα και προεξόφληση των αυριανών ανακοινώσεων για μέρισμα.

ΟΤΕ ΙΙ. Εάν υπερβεί τα 9,10 στοχεύει τα 9,56 ευρώ, στην εξέλιξη αυτής της κίνησης.

Γ.Δ. Το λεγόμενο overshooting στο ενδεχόμενο ανοδικής διάσπασης των 965 μονάδων δεν αποκλείει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

ΜΥΤΙΛ. «Εχθρός» του μόνο τα υψηλά των 7,32 ευρώ από τη συνεδρίαση της 18ης Μαρτίου 2014.

LAMDA DEVELOPMENT. Εμφατικό 17,91% στα 3,95 ευρώ με 66.480 μετοχές αξίας 257.283 ευρώ. Θα πρέπει να... άνοιξαν σαμπάνιες εχθές στο Κεφαλάρι, μετά την τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση του Ε.Σ. για το Ελληνικό.

ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ. Προσγείωση στην πραγματικότητα για πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης η απόφαση του Ε.Σ. Ενθυμούμενος την «πολεμική» της Ν. Βαλαβάνη στο θέμα του Ελληνικού κ.λπ. αλλά και τις πρώτες δηλώσεις της ως αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών όταν στις 30 Ιανουαρίου ζητούσε τις παραιτήσεις των επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ...

Όμως άλλες οι βουλές των δανειστών..., όπως και στην περίπτωση του ΤΧΣ. Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση για θέματα όπως λ.χ. των προκλητικών αμοιβών της διοίκησης του Ταμείου. Αλλά είπαμε... προσγείωση.

ΙΝΤΚΑ. Από τα πιο δραστήρια της μεσαίας κατηγορίας, καθώς μετά το χθεσινό 10,33% στο 0,502 βλέπει το 0,56 ευρώ ως πρώτο σημαντικό στόχο.

ΜΕΤΚΑ. Στα 10,49 ευρώ (11,60% με συναλλαγές 1,9 εκατ. ευρώ). Τα 11,20 ευρώ παραμένουν ο κύριος στόχος.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Στα 2,40 ευρώ (14,29% με συναλλαγές 900 χιλιάδων ευρώ). Τα 2,29 ευρώ πλέον στήριξη, τα 2,66 ευρώ ο κύριος βραχυπρόθεσμος στόχος.

FRIGO. Ακούω από αρκετούς για τη Frigo. Απογοητευτική η εικόνα της εταιρείας στα οικονομικά, όμως υπερπιεσμένο το διάγραμμα της μετοχής δικαιολογεί συνέχεια στην προσπάθεια απεγκλωβισμού από τα χαμηλά του 1,38 ευρώ (στις 11/12).

ΕΘΝΙΚΗ. Βρήκα ενδιαφέρουσα την αναφορά του Dell (στο χθεσινό σχόλιο... γιατί εκτοξεύθηκαν οι μετοχές). Η Εθνική έφτασε στην τιμή που έκλεισε στις 9 Δεκεμβρίου, ημέρα ανακοίνωσης των προεδρικών εκλογών, οπότε και από τα 2 ευρώ, με ένα -20% πήγε κοντά στο 1,60. Δεδομένου ότι:
1) κέρδη προ φόρων δεν είχε το μαγαζί... ούτε στο 9μηνο,
2) η κατάσταση είναι ελαφρώς χειρότερη για τα έσοδα και τις επισφάλειες,
3) η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια κρέμεται σαν χατζάρι πάνω απ' το κεφάλι τους... και αντίστοιχα ενδεχόμενη ΑΜΚ,
4) αν ισχύσει το business plan και πουλήσουν μέρος της Finansbank... θα στερηθούν το μοναδικό κερδοφόρο κομμάτι του ομίλου...

Συμπέρασμα: Ή η κωλοτούμπα που έγινε είναι μεγαλύτερη κι απ' την αναμενόμενη... και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι, ή θα έχουμε «εκπλήξεις» μέσα στα δίμηνο με μακροβούτια.

Οι τολμηροί και γενναίοι... μένει να αποδειχθεί αν θα έχουν δίκιο. Εάν επιβεβαιωθεί, τότε θυμίζω πως στο διάστημα 52 εβδομάδων η ΕΤΕ έχει διακύμανση μεταξύ 0,79 ευρώ (28/1/2015) και 4,23 ευρώ (από τις 21/3/2014).

ADR ETE. Στο 1,88 δολάριο με απώλειες 1,05%. Αλλά με πράξεις στο 1,90 δολάριο μετά το κλείσιμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v