Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 26 2015

Βολές για... ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ

WALL STREET. Αδιόρθωτος ο Dow Jones, με συνεχόμενα ιστορικά υψηλά.

DAX. Εγγύτατα των ιστορικών υψηλών (11.228 μονάδες) και ο DAX καταδεικνύοντας την πρωτοκαθεδρία ΗΠΑ και Γερμανίας σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

ΓΑΛΛΙΑ. Στα «μαλακά» η Γαλλία από την Κομισιόν, διορία έως το 2017 για το έλλειμμα. Και να ήθελε ο Fr. Hollande δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει άλλον δρόμο από αυτόν του «υποτακτικού» του Βερολίνου. Δυστυχώς για την Γαλλία η νεότερη ευρωπαϊκή ιστορία (των 2 Πολέμων) αμείλικτη προοιωνίζεται τα χειρότερα για τη συνέχεια.

ΑΛΑΛΟΥΜ. Αναπόφευκτα τα όσα αναφέρουν οι Χρήστος Κίτσιος και Φώτης Κόλλιας για το «αλαλούμ» με ιδιωτικοποιήσεις και κόκκινα δάνεια. Όμως με αυτές τις τακτικές η περίοδος της 4μηνης παράτασης κινδυνεύει να εξελιχθεί σε τραγωδία. Και με την χώρα να πηγαίνει ακόμη πιο αδύναμη και εξασθενημένη στην κύρια διαπραγμάτευση του Ιουνίου. Δεμένη πισθάγκωνα, εάν δεν...

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. Ξεκάθαρο το Βερολίνο προς την Αθήνα, στις αποκρατικοποιήσεις δεν αποφασίζετε μόνοι σας. Πως το είπε ο Γιάνης Βρουφάκης, κάποιοι ήθελαν να κάνουν την Ελλάδα... Κόσοβο. Λέω κι εγώ...

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Κόσμος πάει και έρχεται τις τελευταίες ημέρες. Άλλοι για σύντομη επίσκεψη/εξέταση στην Φρανκφούρτη και την ΕΚΤ, άλλοι βασικοί μέτοχοι τραπεζών επισκέπτονται την Αθήνα για κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης. Τελικά, ο Γ. Δραγασάκης θα έχει επαφές με όλους τους σημαντικούς μετόχους της Eurobank.

CAPITAL. Το τι μπορεί να σημαίνει η μείωση θέσεων του Capital σε ελληνικές μετοχές θα το διαπιστώσει η αγορά σε... χαμηλότερες τιμές.

FITCH. Credit Positive η συμφωνία δανειστών - Αθηνών, κατά τον Fitch. Κάτι είναι κι αυτό.

ΟΤΕ. Η Deutsche Telekom έχει προεγγράψει έσοδα από μερίσματα (μεταξύ αυτών και από τον ΟΤΕ). Για τη μετοχή το κλείσιμο στα 9,03 ευρώ κρατά ενεργό το ενδεχόμενο προσέγγισης των πολύ σημαντικών 9,50 ευρώ.

ΔΕΗ. Όταν εισρέουν σε 1-2 συνεδριάσεις υπεραξίες από τραπεζικές τοποθετήσεις έρχεται και το χθεσινό 9,01% στα 7,50 ευρώ. Οι συναλλαγές των 8,5 εκατ. ευρώ ενδεικτικές του ενδιαφέροντος των ξένων χαρτοφυλακίων.

ΕΛΠΕ. Να δούμε εάν με αφορμή τα αποτελέσματα θα μπορούσε να υπερβεί τα 4,80 ευρώ, άμεσα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Με αυξημένες συναλλαγές στα 2,53 ευρώ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις θετικές για τον όμιλο. Παραίτηση Γ. Μπόμπολα από την προεδρία του Πήγασου.

WOOD & Co. Θετικός ο ξένος οίκος κυρίως για ΜΟΗ αλλά και για ΕΛ.ΠΕ.

STOXX 600. Εκτός οι Πειραιώς και Eurobank (από 23/3), εντός παραμένουν οι Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

CNBC. Στην πνευματική χρεοκοπία της Ελλάδας αναφέρεται ψύχραιμο ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου. Και εστιάζει στο τραγικό... Grexit των χιλιάδων νέων, που συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την χώρα. Δυστυχώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v