Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 31 2015

Βολές για ΧΑ, αγορές, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο, τράπεζες

ΑΓΟΡΕΣ. Οσο ο DAX δεν χάνει τις 11.800 και διατηρείται πάνω από τις 12.000 μονάδες τόσο η ανοδική φορά παραμένει ενεργή. Στις 12.095 μονάδες νωρίτερα.

Για τις ξένες αγορές ολοκληρώνεται ένα από τα καλύτερα τρίμηνα των τελευταίων ετών. Με διαδοχικά "ιστορικά υψηλά" σε Wall Street και Φρανκφούρτη. Σε νέα υψηλά τον Μάρτιο και το Λονδίνο.

ΛΕΩΦ. ΑΘΗΝΩΝ. Περίπου την ίδια ώρα στο Χ.Α. ο Γενικός Δείκτης πάλευε για τις 800 μονάδες. Η επιβεβαίωση των σημαντικών 759 μον. στις προηγούμενες πτωτικές συνεδριάσεις ενίσχυσε την τεχνικότητα του δείκτη.

FT 25. Εάν υπερβεί σε κλείσιμο τις 236 μονάδες τότε οι πρώτες συνεδριάσεις του Απριλίου μπορεί να έχουν αυξημένο ενδιαφέρον.

ΑΛΦΑ τπ. Στη χθεσινή συνεδρίαση όπου κατακρημνιζόταν η μετοχή, το ΑΛΦΑ τπ ακολουθούσε αυτόνομη κι ανοδική φορά.

FITCH. Σαν να... πέρασε και να μην... ακούμπησε η γενναία υποβάθμιση του οίκου Fitch, παρατηρούσε χρηματιστής ο οποίος θεωρεί ότι η αγορά έχει χωνέψει πληθώρα αρνητικών ειδήσεων κι εξελίξεων.

Ισως το μόνο χειρότερο ενδεχόμενο θα ήταν αυτό του "ατυχήματος". Εάν εν τέλει επέλθει ο "έντιμος συμβιβασμός" όπως τον αποκάλεσε εχθές ο Έλληνας πρωθυπουργός στη Βουλή τότε ο Απρίλιος μπορεί να είναι ο μήνας για τους long παίκτες.

ΟΠΑΠ. Και με δεύτερη ανάγνωση τα αποτελέσματα του Οργανισμού ήταν καλύτερα σε γενικές γραμμές αλλά και στις περισσότερες επιμέρους. Μέρισμα συνολικά 0,45 έχει δώσει, το 0,20 υπολείπεται, στο 0,25 ευρώ/μετοχή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Οχι και τόσο καλή η εικόνα. Αύξηση δανεισμού στα 415 από τα 355 εκατ. ευρώ, ερωτηματικό το ενδεχόμενο επαναπροσδιορισμού των συμβάσεων, ebitda, καθαρό αποτέλεσμα, να ακούσουμε τι θα πει η διοίκηση στην ενημέρωση των θεσμικών.

ΑΝΕΜΟΣ. Αντιθέτως με τον όμιλο (που θα πρέπει να εξορθολογίσει και τη συμμετοχή του στα ΜΜΕ) τα πηγαίνει καλύτερα απ΄ ό,τι περιμέναμε η ΑΝΕΜΟΣ. Στα 51,83 εκατ. ευρώ η αποτίμηση στην τιμή των 0,627 ευρώ.

CAPITAL vs FAIRFAX. Θα είχε ενδιαφέρον να κατανοήσουμε τη διαμετρικά αντίθετη στάση των δύο ισχυρών ξένων παικτών. Πωλητής ο πρώτος στις τράπεζες, κυρίως σε Πειραιώς και Eurobank, αγοραστής ο όμιλος Watsa ειδικά στη Eurobank.

QUIZ. Προ καιρού είχαμε την εύλογη απορία εάν αλήθευε η πληροφορία πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκτός από τις συναντήσεις του με τους Pr. Watsa και W. Ross συναντήθηκε και με τους J. Paulson και G. Soros.

ΕΤΕ. Εως τα 1,18 ευρώ νωρίτερα η μετοχή της Εθνικής. Εάν περνούσε σήμερα-αύριο σε κλείσιμο τα 1,20 ευρώ, λέω αν...

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Μόλις εχθές η Barclays έκοψε τις τιμές στόχους και για τις 4 συστημικές τράπεζες.
Στο +6,37% και τις 590 μον. ο κλαδικός δείκτης.

ΜΥΤΙΛ. Στα 674 εκατ. ευρώ η αποτίμηση του Μυτιληναίου, στα 464 εκατ. ευρώ της ΜΕΤΚΑ. Σύνολο 1,138 δισ. ευρώ.

Εάν ο όμιλος ήταν ενιαίος θα παρουσιαζόταν στις εκθέσεις των ξένων στην κατηγορία bln +.

FF Group. Αυτό που επιτυχώς πουλάει στους ξένους, ειδικότερα στους Κινέζους, η πλευρά Κουτσολιούτσου.
Ο Ομιλος Folli Follie στα 1,87 δισ. ευρώ.

ΑΡΑΙΓ. Στα 512 εκατ. ευρώ η αποτίμηση της εισηγμένης. Και στην Αεροπορία Αιγαίου σημειώνεται μέριμνα για τη διατήρηση της αποτίμησης στα επίπεδα του... μισού δισ. ευρώ.

MID CAP. Σε δύο από τα στοιχήματα του δείκτη τα ΠΛΑ.ΘΡΑ. και στη FRIGO κάτι κινείται. Περισσότερα στα Πλαστικά, μέχρι τώρα, τελευταία σταδιακά και στη Frigoglass.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v