Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 2 2015

ΟΠΑΠ: Ενθαρρυντικές ενδείξεις

Ικανοποίησαν τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, μάλιστα σε αρκετά επί μέρους ήταν και πιο ποιοτικά και ξεπέρασαν τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών.

Από τις λίγες εισηγμένες...cash cow ο Οργανισμός, με αποτελεσματική περιοριστική στρατηγική σε κόστη και λ.π. έξοδα, προχώρησε εχθές σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για παραχώρηση και εκμετάλλευση 18.500 VLTs. Εως τις 30 Απριλίου η προθεσμία, ενώ στη γ.σ της 20 ης Απριλίου θα εγκριθεί και η διανομή μερίσματος (0,45/μτχ έχει δοθεί 0,25/μτχ).

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή της Eurobank ο Οργανισμός παρουσίασε ισχυρό Q4, ταμειακά διαθέσιμα 291,5 εκατ. ευρώ διατηρεί δε την τιμή-στόχο στα 12,9 ευρώ και την σύσταση "αγοράς".

Τεχνικά σύμφωνα με τη μέτρηση του Ευθυμίου Χρήστου (Amadalia P.C.)*

H μετοχή του ΟΠΑΠ μεσοπρόθεσμα βρίσκεται σε φάση ατασική και η μεταβλητότητα είναι μειωμένη.
Την 19/03 ολοκληρώθηκε καθοδικά ο κλασσικός διαγραμματικός σχηματισμός, Καθοδικό Τρίγωνο. Αντί όμως η πτώση να συνεχίσει, η πορεία της μετοχής αντιστράφηκε με το χθεσινό κλείσιμο να την βρίσκει πάνω από το άνω όριο του σχηματισμού.

Έχουμε κατά καιρούς τονίσει ότι οι αποτυχημένοι σχηματισμοί παρουσιάζουν μεγαλύτερες προοπτικές κερδοφορίας από ότι οι επιτυχημένοι!

Αν και υπό κανονικές συνθήκες ο OΠΑΠ θα μας άφηνε παντελώς αδιάφορους, λόγω του παραπάνω θα τον βάλουμε στην λίστα των υπό παρακολούθηση μετοχών.

Τιμή στόχο και ισχυρή μεσοπρόθεσμη αντίσταση εντοπίζουμε στην ζώνη €9.80-€9.90

Στον αντίποδα, πιθανή στήριξη εντοπίζουμε στα €7.71, ενώ σε περίπτωση έναρξης θέσης καλύτερα να εξετάσουμε την εφαρμογή ενός trailing stop με βάση την μεταβλητότητα.

Συνοψίζοντας, η κατά τα άλλα ουδέτερη μετοχή του OΠΑΠ με βάση την μεθοδολογία μας, παρουσιάζει ένα συγκεκριμένο στήσιμο συναλλαγής το οποίο αξίζει να εξετάσουμε. Λόγω του γενικότερου κλίματος όμως, κατοχυρώνουμε κέρδη με την πρώτη ευκαιρία.

(*) από την ομάδα ανάλυσης The Trader s Diary.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v