Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 14 2015

Αλλα δείχνει το... ταμπλό και άλλα ξένοι οίκοι και ομόλογα

Νέες σημαντικές απώλειες καταγράφονται στη σημερινή συνεδρίαση με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί νωρίτερα (λίγο πριν από τις 13.00) μέχρι τις 760,33 μονάδες. Ευαίσθητος, για ακόμη μία συνεδρίαση, ο τραπεζικός κλάδος γι' αυτό και ο τίτλος "πυροβολούν" τις τράπεζες στο Χρηματιστήριο.

Το κλίμα όσο πλησιάζει η 24η Απριλίου θα γίνεται όλο και πιο...αποπνικτικό για αυτό θα αρκεστούμε σε 2-3 παραμέτρους που προφανώς και έχουν τη δική τους σημασία.

Η πρώτη σχετίζεται με την προσέγγιση της EXOTIX με τον ξένο οίκο να εκτιμά ότι έως τα τέλη Απριλίου θα υπάρξει μια ενδιάμεση συμφωνία, αλλά το πραγματικό «deal» θα λάβει χώρα Μάιο ή Ιούνιο. Η ενδιάμεση συμφωνία θα οδηγήσει την ελληνική κυβέρνηση στην ανάληψη ορισμένων δημοσιονομικών μέτρων αλλά και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, θα ωθήσει τους εταίρους στην αποδέσμευση ορισμένων κεφαλαίων προς την ελληνική πλευρά, σημειώνει η Exotix. Ενδιαφέρουσα η εστίασή της στα ομόλογα και στα warrants που συνδέονται με το ελληνικό ΑΕΠ.

Η άλλη παράμετρος σχετίζεται με ένα εκτενές άρθρο που υπογράφει ο Mark Hulbert και καλεί τους επενδυτές να τοποθετηθούν σε Ελλάδα και ευρωπαϊκό Νότο. Είναι δε το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του δικτύου Marketwatch.

«Η επενδυτική επιχειρηματολογία για τοποθέτηση σε ελληνικές μετοχές δεν στηρίζεται στην ελπίδα ότι η οικονομία της χώρας θα πετύχει καλύτερη απόδοση από τις ισχυρότερες χώρες του κόσμου, όπως οι ΗΠΑ. Αντιθέτως, ο λόγος για τον οποίο μπορεί να θελήσετε να στοιχηματίσετε στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε άλλη αγορά του ευρωπαϊκού Νότου στηρίζεται στην πολύ ασφαλέστερη εκτίμηση ότι θα αποδώσουν καλύτερα από ό,τι προβλέπουν τώρα οι επενδυτές. Αυτό δεν είναι απλή εικασία, δεδομένου ότι οι προσδοκίες της αγοράς βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο που θα μπορούσατε να φανταστείτε

Η τρίτη παράμετρος σχετίζεται επίσης με τα ομόλογα και είναι ενός φίλου (the smart goldfish) τη γνώμη του οποίου εκτιμώ.

Υποστηρίζει πως τόσο στα 10Υ όσο και στα 5Υ είχαν/ουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για μια βραχυχρόνια έντονη αποκλιμάκωσή τους. Ωστόσο, και αυτό είναι σημαντικό, αυτό θα ισχύσει ΜΟΝΟ με μια άμεση συνέχιση της καθοδικής τους πορείας. Τυχόν άμεση ανοδική τους κίνηση θα ακυρώσει, πιθανότατα, τους σχηματισμούς αποκλιμάκωσής τους και θα τα οδηγήσει σε νεότερα τοπικά υψηλά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v