Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 19 2015

Βολές για... Frigoglass, Intralot, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, Fourlis

ΑΓΟΡΕΣ. Σε διαδοχικά υψηλά η Wall Street, τη στιγμή που ο οίκος Fitch αναφέρεται σε ρεκόρ των εκδόσεων «junk» χρέους σε ευρώ. Ώθηση από το QE της ΕΚΤ.

ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΟ. Συγκρατημένη αισιοδοξία στο Μαξίμου, αλλά «καλού κακού» στο τραπέζι «πάγωμα» του ELA από την ΕΚΤ και προειδοποιητική βολή Ντράγκι (όπως σημειώνει σχετικά η Αναστασία Παπαϊωάννου). Για να δούμε, καθώς σε χρηματιστηριακά και τραπεζικά γραφεία οι εκτιμήσεις για τη στάση της ΕΚΤ διίστανται.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ. Σε δύο φάσεις και από χαμηλότερα επίπεδα φέρεται να έχουν γίνει οι πρώτες τοποθετήσεις ξένων -κυρίως αμερικανικών- χαρτοφυλακίων. Προς τα τέλη Απριλίου από την περιοχή των 700 και αρχές Μαΐου από τις 780-800 μονάδες. Άραγε θα ακολουθήσουν κι άλλα funds ή θα κατοχυρωθούν οι όποιες υπεραξίες στην αντίδραση.

Γ.Δ. Μόνο με πειστική υπέρβαση των 832 μονάδων ισχυροποιείται το σενάριο της βραχυπρόθεσμης κίνησης που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να ωθήσει την αγορά πάνω από τις 900 μονάδες.

Δ.ΤΡ. Για να έχει τύχη η όποια κίνηση θα πρέπει να επιβεβαιωθούν ανοδικά με συναλλαγές -τουλάχιστον- οι 710 μονάδες για τον κλαδικό δείκτη.

FRIGOGLASS. Διαψεύδει δημοσιεύματα για συγχώνευση με Coca Cola ή μεταφορά έδρας στο εξωτερικό. Ωστόσο η τελευταία αντίδραση στηρίχθηκε (καλώς ή κακώς) στην προεξόφληση ανάλογων σεναρίων.

INTRALOT. Έχει «διπλώσει» από τα ιστορικά ελάχιστα του 0,99 ευρώ (στις 11/12). Στο 1,74 ευρώ η μετοχή, γ.σ. σήμερα στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ. Για ποιά από τις τρεις εισηγμένες του κλάδου επανέρχονται σενάρια για διαχωρισμό δραστηριοτήτων, μετοχικών συνθέσεων και ριζικών αλλαγών...

ΕΤΕ. Κρίσιμα το 1,26 και το 1,28 ευρώ για την βραχυπρόθεσμη τάση της μετοχής.

ΟΠΑΠ. «Ισχυρά χέρια» στη μετοχή με θέσεις από την τελευταία διόρθωση προς τα 7,30 ευρώ.

FOURLIS. Τεχνικά κρίσιμα τα 3,30-3,32 ευρώ.

FT 25. Από το «χαμηλό» των 204,64 είναι εφικτή η ολοκλήρωση του «κυματισμού» προς τις 257,64 μονάδες.

Όπως «μετρά» ο φίλος Αντώνης αν ο δείκτης καταφέρει να ακουμπήσει το 249,43, τότε οι πιθανότητες να είδαμε σημαντικό χαμηλό για τις επόμενες εβδομάδες αυξάνονται.

Στη διόρθωση που θα γίνει από το σημερινό υψηλό ή λίγο παραπάνω, θα πρέπει να σταματήσει σε κάποιο από το επίπεδα fibo του πίνακα (που υπολογίζονται με το μέχρι στιγμής υψηλό στο 248,12) και να μη χάσει σε καμία περίπτωση το MeL(13) στο ωριαίο, που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο 240,5 και αύριο το πρωί αναμένεται να ανέβει

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v