Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 22 2015

Frigoglass: Μία διάψευση και μία ανακοίνωση

Την πώληση του κερδοφόρου κλάδου υαλουργίας σε Νιγηρία και Ντουμπάι γνωστοποίησε η εταιρία, με τον Χρήστο Κίτσιο να επιχειρεί μία πρώτη αποτίμηση της συμφωνίας.

Στις 19 Μαΐου η διοίκηση της Frigoglass διέψευδε δημοσιεύματα περί δημόσιας πρότασης και διαγραφής από το Χ.Α. ή μεταφορά της έδρας στο εξωτερικό ή συγχώνευση με την Coca Cola. Η διάψευση προφανώς αφορούσε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αφορμή αυτές τις συγκεκριμένες τρεις προσεγγίσεις και όχι τον κλάδο της υαλουργίας.

Οι συζητήσεις της Frigoglass για το ενδεχόμενο πώλησης του συγκεκριμένου κλάδου είχαν ξεκινήσει μήνες πριν (σαφή τα... δήγματα του ΧΑΜαιλέοντα για τις επαφές με το KKR), ωστόσο το τελευταίο διάστημα φάνηκε πως κάτι έχει αλλάξει επί το οριστικότερον.

Στον Εκηβόλο της 8ης/5 με αφορμή την κατακόρυφη ενίσχυση των συναλλαγών ετίθετο το ερώτημα τι δείχνει αυτή η αύξηση/κινητικότητα μετά από περίοδο συσσώρευσης.

Στις 19/5 με τη μετοχή να τρέχει με αυξημένους τζίρους, και το ταμπλό να δείχνει την επικείμενη συμφωνία, ρίχναμε και πάλι... βολές για τη Frigoglass.

Εν τέλει η προ ολίγων ημερών διάψευση αφορούσε άλλες δραστηριότητες και σενάρια...

Ωστόσο το ταμπλό, για ακόμη μία φορά, αποδείχθηκε αξιόπιστος σηματωρός των εξελίξεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v