Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 9 2015

ΕΚΤ: Ο συναινετικός κ. Ντράγκι...

Αλλάζουν εκ νέου τα δεδομένα μετά την υποβολή του συμπληρωματικού τρισέλιδου από την ελληνική πλευρά.

Στην αγορά αποτιμούν ήδη ως ενθαρρυντική ένδειξη τη συγκεκριμένη εξέλιξη, περιμένοντας πλέον την απάντηση της άλλης πλευράς, παρά τα πρώτα αποθαρρυντικά σχόλια από την πλευρά των ξένων.

Σύμφωνα με στέλεχος τραπεζικής χρηματιστηριακής, η ΕΚΤ είναι ένας παράγων που θα μπορούσε να συμβάλλει για την εκτόνωση της κατάστασης, διευκολύνοντας έτσι την ελληνική πλευρά. Και χωρίς να φανεί πως η κίνηση αυτή έρχεται από την πλευρά του Βερολίνου ή των Βρυξελλών.

Όπως αναφέρει σχετικά η Αναστασία Παπαϊωάννου, «γρίφος» παραμένει το θέμα του «κουρέματος» στα ενέχυρα, με το Δ.Σ. της Κεντρικής Τράπεζας να έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη 10 Ιουνίου.

Όπως εκτιμά το χρηματιστηριακό στέλεχος, ο Μ. Ντράγκι θα μπορούσε να δώσει ακόμη ένα μικρό περιθώριο (κυρίως) προς την Αθήνα, μεταθέτοντας για τις 17 Ιουνίου (;) την όποια απόφασή του για τα τραπεζικά collaterals.

Στην αγορά ακούγεται πως η ΕΚΤ θα μπορούσε να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον ELA (για 300 εκατ. ευρώ), ανεβάζοντας τον σχετικό λογαριασμό στα 81 δισ. ευρώ.

Κοντός ψαλμός, που λένε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v