Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 7 2015

Tι «αποκαλύπτει» η τεχνική εικόνα του DAX

Εν όψει των σημερινών κρίσιμων συναντήσεων παράγοντες που γνωρίζουν τι διακυβεύεται στο παρασκήνιο κρατούν χαμηλά- αρκετά χαμηλά- τον πήχη.

Παραπέμπουν δε ως καταληκτική ημερομηνία αυτήν της Δευτέρας 20ης Ιουλίου (λόγω ομολόγων ΕΚΤ).

Στις αγορές, μέχρι τώρα αποτυπώνεται- ακόμη- η κρατούσα εκτίμηση πως το... ελληνικό ατύχημα/ το Grexit ΔΕΝ είναι τελεσίδικο.

Ωστόσο θα πρέπει να συνεκτιμηθούν- για την βραχυπρόθεσμη προσέγγιση των αγορών- κατ΄ αρχήν η επιδεινούμενη εικόνα του γερμανικού χρηματιστηρίου.

Ειδικότερα η εικόνα του DAX (όπως "μετρά" ο Μάκης Βελλιανίτης) έχει αρχίσει και μας ανησυχεί...

 

Μετά την ανοδική αντίδραση στις 11636 μονάδες, κύμα (b), ο δείκτης διαμορφώνει το τελευταίο κύμα (c) της διόρθωσής του από τις 12391 μονάδες. Οι 10697 μονάδες είναι μεν μια ισχυρή στήριξη, αλλά η αναλογία των κυμάτων (a) [από τις 12391 στις 10865 μονάδες] και (c) οδηγεί προς ακόμη χαμηλότερα επίπεδα. Οι 11636 μονάδες αποτελούν ένα κριτήριο για το αν ολοκληρώθηκε ή όχι η διόρθωση.

Η εικόνα του ιταλικού χρηματιστηρίου και δη του τραπεζικού κλάδου (με προφανή αδύναμο...κρίκο την Banca Monte dei Paschi di Siena *) εκπέμπει όλο και συχνότερα σήματα...κινδύνου.

Να σημειωθεί, πως από τις 20 μετοχές του δείκτη "μεγάλης κεφαλαιοποίησης" οι 5 είναι τραπεζικές (BMPS, Intesa San Paolo, Banca Pop Emilia, Banca Pop Emilia Romagna, Banca Pop Milano, Banco Popolare).

Θυμίζω, πως ήταν η ίδια η Deutsche Bank στην χθεσινή ανάλυση της προειδοποιούσε πως "... ότι αν δεν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ο κίνδυνος στα ομόλογα της περιφέρειας μπορεί να μην είναι το ίδιο εύκολα αναστρέψιμος όπως την περασμένη εβδομάδα, αφού θα αρχίσουν να αντανακλούν την μεγαλύτερη πιθανότητα ενός αρνητικού αποτελέσματος ".

σ.σ. "ένα έθνος, που είναι ισχυρό συνήθως ΔΕΝ είναι και δίκαιο. Οταν θ΄ αρχίσει να συμπεριφέρεται δίκαια θα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την πολιτική εξασθένιση του. Winston Churchill.

Βέβαια η αρχαία ελληνική γραμματεία βρίθει αναφορών, μελετών για το ίδιο θέμα.

Ενδεικτικά ΘΟΥΚ 2.59.1-2.65.13: Το "κύκνειο άσμα" του Περικλή - Η προσωπικότητά του

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v