Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 9 2015

Βολές... για τράπεζες, Γενικό Δείκτη και FT 25

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Όπως σημειώνει η Αναστασία Παπαϊωάννου, σε Αθήνα και Φρανκφούρτη «τρέχουν» τις διαδικασίες για την ανακεφαλαιοποίηση των ομίλων. Καταλυτικός ο έλεγχος/εποπτεία του ΤΧΣ, με το Ταμείο να είναι υπό την πλήρη/ολοκληρωτική δικαιοδοσία των δανειστών.

ΔΤΡ. Στα όρια της πολύ σημαντικής περιοχής των 282 μονάδων χθες ο Δείκτης Τραπεζών. Στο θετικό σενάριο, επιβεβαίωση της βραχυπρόθεσμης φοράς «δίνει» περιθώρια ανόδου προς την επόμενη ζώνη τιμών, στις 320-330 μονάδες.

Στο αρνητικό ο κλάδος «γυρίζει», με ζητούμενη τη δοκιμασία, ενδεχομένως, των 250 μονάδων για τον κλαδικό δείκτη.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ. Δοκιμάστηκαν χθες οι 670-680 για τον Γενικό Δείκτη, οι 190-191 για τον FT 25. Σήμερα θα φανεί εάν η προεξόφληση (για S&P, FTSE αλλά και μετεκλογικές συνεργασίες) μπορεί να έχει συνέχεια, ή θα ακολουθήσει ευρύτερη κατοχύρωση θέσεων.

ΧΡΗΣΜΟΣ. Δήλωση-χρησμός του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, μιλώντας στο Euro2day.gr. Πάσα ερμηνεία θα αποτυπωθεί (και) χρηματιστηριακά.

ΣΤΟΧΟΙ. Η επίτευξη των στόχων, όπως είχαν τεθεί μετά τα χαμηλά της 24ης/8 και των 562 μονάδων, εύλογα βάζει ένα... φρένο στις κινήσεις των βραχυπρόθεσμων.

ΑΧΕ. Υπερτερούν οι χρηματιστές που εκτιμούν πως σε αυτή τη φάση ούτε ο S&P αλλά ούτε και ο FTSE θα επιφυλάξουν δυσάρεστες εκπλήξεις στην αγορά. Μάλλον για αμφίσημη στάση προοιωνίζονται. Κοντός ψαλμός, που λένε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v