Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 21 2015

Χρηματιστήριο: Και τώρα τι...

Ραγδαίες οι εξελίξεις, αλλά από τους γνωρίζοντες λίγο ως πολύ αναμενόμενες, με τη Μαρίνα Μάνη να αναφέρεται στον εξπρές σχηματισμό κυβέρνησης και την Ελενα Λάσκαρη να θυμίζει τις προθεσμίες και δεσμεύσεις που καλείται να διεκπεραιώσει άμεσα η νέα κυβέρνηση.

Πολύ κοντά στην περιοχή των 700 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, μετά από μία αρκετά αρμονική αντίδραση από τα χαμηλά των 562,87 μονάδων στις 24 Αυγούστου.

Πλέον οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες συνεκτιμούν το κλίμα στις διεθνείς αγορές και τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης. Ενδεχόμενο που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αρέσει στις "αγορές" η συγκρότηση υπερυπουργείου-ομπρέλας για τη συμφωνία, με επικεφαλής τον Ευ. Τσακαλώτο.

Τεχνικά, όπως μετρά ο Μάκης Βελλιανίτης (The Trader's Diary), μετά το χαμηλό των 563 μονάδων της 24ης Αυγούστου έχουμε 13 ανοδικές και 6 καθοδικές συνεδριάσεις και άνοδο στο κλείσιμο της Παρασκευής 24%. Η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης και οι δύο ταλαντωτές βρίσκονται σε τιμές αρκετά πάνω από αυτές που είχαν, με τον Δείκτη στις 806 μονάδες. Το expanded flat a-708, b-563 μονάδες και c σε εξέλιξη είναι στα τελευταία του στάδια και μια νέα καθοδική κίνηση είναι προ των πυλών.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται στο επόμενο διάγραμμα (ωριαίο)

Οπως εξηγεί ο αναλυτής, το κύμα c βρίσκεται στο τελευταίο κύμα {5} που έχει αρχίσει από τις 662 μονάδες. Το μέσο του μεγάλου μαύρου ωριαίου candlestick στις 706 μονάδες συνεχίζει να προβάλλει ως σημαντική αντίσταση. Παρ' όλα αυτά για να ολοκληρωθεί το c και μαζί του η διόρθωση expanded flat από τις 615 μονάδες απαιτείται τιμή λίγο παραπάνω από τις 708 μονάδες, επίπεδο που μπορεί να διασπαστεί έστω και μόνο ενδοσυνεδριακά.
Με καταρρακτώδη βροχή ξεκινά η συνεδρίαση...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v