Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 2 2015

Θα βγουν στο... σφυρί εκατοντάδες επιχειρήσεις

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος δεν συνηθίζει να «μασάει τα λόγια» του. Όταν αποφασίζει να μιλήσει, στοχεύει κατά κανόνα στην «καρδιά» του ζητήματος.

«Η άποψή μου και η άποψη και άλλων επιχειρηματιών είναι ότι η χώρα βρίσκεται πραγματικά σε κίνδυνο εξόδου από την Ευρωζώνη. Το μήνυμα αυτό δεν πέρασε στην προεκλογική εκστρατεία».

Η δήλωση αυτή έγινε σε συνέντευξή του στους Financial Times, οι δε αναφορές του επιχειρηματία αποτελούν ένα σοβαρό μήνυμα προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από την άλλη φρόντισαν να αναδείξουν το μείζον ζήτημα που απειλεί την οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Προειδοποιώντας, μάλιστα, για μία επικείμενη αναδιάταξη του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα από την ύφεση. «Με χιλιάδες επιχειρήσεις να βρίσκονται αντιμέτωπες με ρευστοποίηση, όταν οι εγχώριες τράπεζες εκκαθαρίσουν τα δανειακά χαρτοφυλάκια ως προϋπόθεση για την ανακεφαλαιοποίηση», όπως χαρακτηριστικά ανάφερε.

Για να προσθέσει: «Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι πιθανώς το μεγαλύτερο ζήτημα της οικονομίας αυτήν τη στιγμή. Πολλές επιχειρήσεις θα πρέπει είτε να κλείσουν είτε να ανακεφαλαιοποιηθούν».

Ξεκάθαρες οι διακηρυγμένες, έγκαιρα, εκτιμήσεις και οι θέσεις του Ευάγγελου Μυτιληναίου.

Ενδεικτικά θα ανατρέξω στον Χαμαιλέοντα της 5ης Σεπτεμβρίου 2014, όταν με αφορμή την παρουσίαση του ομίλου στην Ένωση Θεσμικών, προειδοποιούσε για τα «κόκκινα δάνεια» και τους... νυχτωμένους επιχειρηματίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v