Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 5 2014

Ο Μυτιληναίος, τα «κόκκινα δάνεια» και οι... νυχτωμένοι επιχειρηματίες!

Ο Μυτιληναίος, τα «κόκκινα δάνεια» και οι... νυχτωμένοι επιχειρηματίες!

Ρωτήθηκε χθες -στα πλαίσια της ετήσιας παρουσίασης της εταιρείας του στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών- ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίoς σχετικά με την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει ο Όμιλος σχετικά με τον τραπεζικό του δανεισμό και απάντησε.

«Όλα αυτά τα χρόνια που ο Όμιλος μειώνει συνεχώς τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες, ήρθαν πολλοί συνεργάτες και σύμβουλοι -όλοι αξιόλογοι- και μου έλεγαν πως πρωταρχικός στόχος μιας εταιρείας δεν είναι μειώνει τα δάνειά της, αλλά να δημιουργεί, χρησιμοποιώντας και δανεισμό, προς όφελος των μετόχων της.

Ήταν από τις λίγες φορές που επέμεινα τόσο πολύ και ούτε τώρα προτίθεμαι να αλλάξω. Θα φτάσω το δανεισμό στο μηδέν, εκτός αν προκύψει κάποια καλή ευκαιρία που θα υπόσχεται πολύ υψηλή αποδοτικότητα.

Γιατί είχα επιμείνει; Είχα καταλάβει τι θα γινόταν με τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια. Όσοι επιχειρηματίες νόμιζαν πως θα είχαν τα λεφτά των τραπεζών μέσα στις εταιρείες τους και τα δικά τους λεφτά στο εξωτερικό και πως μέσα από κάποιο απλό διακανονισμό όλα θα μπορούσαν να λυθούν, ήταν -και είναι- βαθιά νυχτωμένοι.

Οι όροι θα είναι ιδιαίτερα επαχθείς για τους μετόχους και αυτό θα το δείτε ενδεχομένως ακόμη και πριν το τέλος αυτού του έτους»...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v