Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 5 2015

Γενικός Δείκτης: Πρόσκαιρες... ανάσες

Στα όρια των 641 μονάδων ο Γενικός Δείκτης κι ένα από τα εύλογα ερωτήματα για αυτές τις συνεδριάσεις είναι εάν και πώς η αγορά, ο ΓΔ, θα μπορούσε να πάρει λίγες ανοδικές... ανάσες, πριν την επόμενη δοκιμασία.

Σχετικά αισιόδοξος εμφανίζεται ο Μάκης Βελλιανίτης, ο οποίος παρατηρεί πως ο Κινητός Μέσος Ορος 20 ημερών και ο αντίστοιχος των 45 ημερών του RSI δεν ήταν αρκετοί για να συγκρατήσουν τους πωλητές.

Στο διάγραμμα αποτυπώνονται όλες οι "μετρήσεις", με άξια προσοχής την υποχώρηση και των βραχυπρόθεσμων (3 ημερών) δεικτών. Οπως σημειώνεται ο ΓΔ είναι μόλις 3 μονάδες πάνω από το κάτω όριο των λωρίδων Bollinger και ο στοχαστικός ταλαντωτής παρουσιάζει σημαντική καθοδική απόκλιση σε σχέση με τον ΓΔ.

Πιθανή ενδεχόμενη αντίδραση για τον Γενικό Δείκτη έως τις 664, ίσως και τις 679 μονάδες.

Στο δεύτερο διάγραμμα (ωριαίο) η καθοδική κίνηση από τις 703 μονάδες φαίνεται ολοκληρωμένη με πέντε επιμέρους κύματα.

Το τελευταίο (5ο) ως το χαμηλό της Παρασκευής, στις 640 μονάδες διαμορφώνεται σε διαγώνιο καταληκτικό.

Εάν υποτεθεί πως δεν θα έχουμε κάτι πιο πολύπλοκο ή αρνητικό, μετά τις 679, τότε θα μπορούσε να υπάρξει ανοδική συνέχεια και πέραν αυτής της περιοχής.

Σε αντίθετη περίπτωση τίθεται σε δοκιμασία, άμεσα, η ζώνη των 633 και στην περίπτωση που δεν κρατήσει, τότε για τον ΓΔ θα αναζητηθούν στηρίξεις χαμηλότερα, προς τις 616 και 593 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v