Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 29 2016

Τα αποτελέσματα της Grivalia και η μετοχή...

Την Παρασκευή η εισηγμένη ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου.

Η Euroxx παραμένει overweight για τη μετοχή, δίνει τιμή-στόχο τα 9,1 ευρώ (με το μέρισμα του 0,35 ευρώ/μετοχή υποδηλώνεται απόδοση 35% από τα τρέχοντα επίπεδα των 7,20 ευρώ).

Σύμφωνα με την Alpha Finance (έβλεπε αύξηση κερδών 26% στα κέρδη του 2015), τα καθαρά κέρδη θα διαμορφώνονταν στα 63 εκατ. ευρώ. Διατηρεί την τιμή-στόχο στα 10 ευρώ αλλά και σύσταση outperform.

Στο σχετικό διάγραμμα της μετοχής αποτυπώνεται η εμφανώς καλύτερη πορεία της έναντι του δείκτη.

Για την εισηγμένη, στη συνέχεια αρκετά θα εξαρτηθούν από το εάν τελικά υπάρξει συνεργασία (και σε ποια μορφή) με τη Lamda Developnet (αφορά στο σενάριο του sale and lease back από την πρώτη των 3 εμπορικών κέντρων που αποτιμώνται 509,4 εκατ. ευρώ, βάσει των στοιχείων ισολογισμού της Lamda Development), από τις όποιες αποφάσεις λάβει ο όμιλος Fairfax, αλλά και από το ενδεχόμενο που φέρεται να εξετάζουν οι δύο πλευρές (Οδυσσέας Αθανασίου - Γιώργος Χρυσικός).

Το τελευταίο θα μπορούσε να αφορά ακόμη και στην είσοδο της Lamda Development στην Grivalia μέσω της εισφοράς των εμπορικών κέντρων. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πρακτικά θα σηματοδοτούνταν η μεγάλη επιστροφή του ομίλου Λάτση σε γνώριμα εδάφη. Και προεκτείνοντάς το λίγο, είσοδο στην αγορά από κοινού(;) με τον όμιλο Fairfax, βασικό μέτοχο στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v