Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 1 2016

Η Japonica, το... Ιράν και η χασούρα της Eldorado

Μπορεί τα χρηματιστήρια διεθνώς να έχουν κάνει ένα πολύ αρνητικό ξεκίνημα το 2016, αλλά αυτό του Ιράν πάει κόντρα στο ρεύμα.

Ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Τεχεράνης/ΤΕΡΙΧ έχει ενισχυθεί 15,5% από την αρχή του έτους.

Προφανώς στον θετικό απόηχο που έχει η επιστροφή του Ιράν στις αγορές, μετά από 10ετή απομόνωση. Λίγο μακριά βέβαια... η Τεχεράνη.

 

Στις 20 Ιανουαρίου 2015 η χρηματιστηριακή αξία της Eldorado Gold στο Τορόντο ήταν 6,7 δισ. δολάρια Καναδά.

Τέλη Ιανουαρίου 2016, η αποτίμηση είχε περιοριστεί στα 2,25 δισ., χάνοντας περίπου 66%-67% της αξίας της. Με τις λογιστικές απώλειες να... μεταφράζονται σε 4,5 δισ. δολάρια Καναδά (περίπου 3 δισ. ευρώ).

Επειδή ενίοτε υπάρχουν και οι... αθέατες πλευρές, ενός θέματος.

 

Μου κάνει εντύπωση που η Japonica Partners, γνωστή για τις θέσεις της για την ελληνική αγορά (ειδικότερα των ομολόγων/χρέους κ.λπ.) βρίσκεται σε αναζήτηση ενός Executive Turnaround Manager ETM για την Ελλάδα, εδώ και 3 εβδομάδες. Και μάλιστα μέσω ολοσέλιδων καταχωρίσεων σε εγχώρια έντυπα και στο εξωτερικό.

Να υποθέσω πως ο Paul Kazarian δεν γνωρίζει την πιάτσα και 3 εβδομάδες τώρα δεν έχει βρει ενδιαφερόμενους; Κομματάκι δύσκολο. Είναι δυνατόν ένα τόσο μεγάλο fund να μη γνωρίζει την αγορά; Παρομοίως.

Ή μήπως το fund που είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου περνάει (και) μέσω των ολοσέλιδων καταχωρίσεων μηνύματα για τη συνέχεια.

Κοντός ψαλμός, που λένε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v