Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 25 2016

Frigoglass: Αύριο κληρώνει...

Συνεδριάζει αύριο το Δ.Σ. της εταιρίας για την πώληση του κλάδου υαλουργίας, με τις πληροφορίες του Euro2day.gr να κάνουν λόγο για πάγωμα του deal.

Για τους γνωρίζοντες καλά την εταιρία -συμφερόντων Δαυίδ-, η κίνηση αυτή της διοίκησης ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη καθώς η συμφωνία του Μαΐου για πώληση της δραστηριότητας στην GZI Mauritius Limited παρουσίαζε πολλά προβλήματα, σοβαρές εκκρεμότητες.

Η στήλη εξαρχής είχε σταθεί επιφυλακτική στο κατά πόσον η συμφωνία που είχε γίνει (κυρίως) υπό την πίεση των πολύ υψηλών υποχρεώσεων της εταιρίας, της συρρίκνωσης της δραστηριότητας κ.λπ. θα είχε μέλλον, εγείροντας σοβαρές επιφυλάξεις για ένα deal που χαρακτηριζόταν χρυσό.

Είχα παρευρεθεί στα εγκαίνια της μονάδας της Frigo στο Γκανγκτσού της Κίνας, το φθινόπωρο του 2007, και παρακολούθησα εκ του σύνεγγυς την ομιλία τόσο του πατριάρχη του ομίλου Γιώργου Δαυίδ όσο και του Χάρη Δαυίδ αλλά και του Δημήτρη Λόη (τότε τιμονιέρη της εισηγμένης, στη συνέχεια διευθύνοντος συμβούλου της Coca Cola 3Ε).

Την περίοδο εκείνη η μετοχή της Frigo ήταν στα 16-16,50 ευρώ, η αποτίμηση στα 800+ εκατ. ευρώ και οι σχεδιασμοί φιλόδοξοι.

Ακολούθησαν όσα ακολούθησαν, αλλά θα σταθώ στο γεγονός των αλλεπάλληλων διοικητικών αλλαγών το 2015, στις συνεχείς αλλαγές οικονομικών διευθυντών αλλά και στις... δεύτερες σκέψεις που εκφράσθηκαν στο εσωτερικό του ομίλου για τη σκοπιμότητα της πώλησης της πιο κερδοφόρου δραστηριότητας, που είναι η υαλουργία.

Γι' αυτό θεωρώ πως το αυριανό Δ.Σ. είναι καθοριστικό για το παρόν, κυρίως όμως το μέλλον της εταιρίας.

Πολλά θα κριθούν την ώρα που στο... τραπέζι είναι ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα αλλά και προτάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v