Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 4 2016

ΧΑ: Και τώρα τι...;

Από τις 569,93 (με μικρό καθοδικό gap) ξεκίνησε η συνεδρίαση με τον ΓΔ να υποχωρεί προς τις 560 μονάδες, όπου και η ΠΡΩΤΗ συνάμα ΣΟΒΑΡΗ δοκιμασία για τον ΓΔ υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Βασίλη Μαρκάκη το πόσο θα επηρεαστεί το ΧΑ θα εξαρτηθεί από τις εξηγήσεις που θα δοθούν εκατέρωθεν και κυρίως από το αν θα έχει επίπτωση στο χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης. Νέα καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις θα είχε δραματικές συνέπειες , ενώ αντίθετα αν συνεχίσουν όπως έχουν προγραμματιστεί , το επεισόδιο θα ξεχαστεί σε 2-3 ημέρες.

Έτσι κι' αλλιώς η προσέγγιση της κατερχόμενης γραμμής τάσης Κ2 - άνω όριο ενός καλά αφοριζόμενου πτωτικού καναλιού , μέσα στο οποίο ο δείκτης διακυμαίνεται από τις αρχές του 2015 (!)- ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα βάλει πολλούς στον πειρασμό, να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους.

Αφού λοιπόν η εβδομάδα θα ξεκινήσει με τους χειρότερους οιωνούς, δεν απομένει παρά να αναζητήσουμε τα κρίσιμα επίπεδα στήριξης στα οποία θα κριθεί η βραχυπρόθεσμη τάση και κυρίως το ανοδικό momentum.

Στην κρισιμότητα της ευρύτερης περιοχής των 560 μον. έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Το γεγονός ότι από εκεί διέρχεται και η στήριξη του συστήματός μας ( πράσινη-μπλε γραμμή), αλλά και το επίπεδο 50% του τελευταίου ανοδικού κύματος της προσδίδουν ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Οι αμέσως επόμενες σημαντικές στηρίξεις εντοπίζονται στις 555 και 547 μον., απ' όπου διέρχονται τα επίπεδα διόρθωσης των 61,8 και 78,6% , αντίστοιχα.

Για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα των προαναφερόμενων στηρίξεων, δεν τίθεται θέμα αλλαγής της βραχυπρόθεσμης ανοδικής τάσης. Θα κινδυνεύσει μόνο σε ενδεχόμενη παραβίαση του τοπικού βυθού των 536 μον.

Όμως ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση , το ανοδικό momentum θα κριθεί στις εξαιρετικά κρίσιμες στηρίξεις των 520 και 500 μον. απ' όπου εκτός όλων των άλλων διέρχονται τα επίπεδα διόρθωσης 38,2 και 50% του συνολικού ανοδικού κύματος από τις 420 στις 585 μον. Για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα των προαναφερόμενων στηρίξεων θα παραμένουν βάσιμες οι ελπίδες κατάκτησης και του επόμενου στόχου μας , των 630-660 μον.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v