Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 3 2016

ΟΠΑΠ: Μετακομίζει και εξοικονομεί 2,28 εκατ. ευρώ το χρόνο

Πολλά και ενδιαφέροντα όσα προέκυψαν στο περιθώριο της ανακοίνωσης των καλών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.

Κατ΄ αρχήν ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να εγκριθεί η διανομή επιπλέον μερίσματος (0,57 ευρώ/μετοχή), με την διοίκηση να θέλει εδώ και καιρό να επιβραβεύσει τους μετόχους της αλλά και επιπροσθέτως από το 2017 αυξάνεται ο φόρος στα μερίσματα στο 15% από 10%, που ισχύει μέχρι σήμερα.
Το έκτακτο μέρισμα θα δοθεί από κέρδη προηγούμενων χρήσεων.

Το άλλο ενδιαφέρον σχετίζεται με την επικείμενη μεταφορά της έδρας του Ομίλου σε ιδιόκτητο κτήριο στη Λεωφόρο Αθηνών. Πρόκειται για κτήριο 8 ορόφων, επιφανείας 12.224 τ.μ με 234 θέσεις στάθμευσης, δίπλα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αποκτήθηκε από τον ΟΠΑΠ στα τέλη του 2015 με ένα τίμημα που φέρεται να ξεπέρασε τα 13 εκατ. ευρώ.

Το κτήριο είχε αγοραστεί από την γερμανική εταιρεία ακινήτων KanAm Grund το 2007 έναντι 47 εκατ. ευρώ (!) παραμένοντας έκτοτε ανεκμετάλλευτο.

Το σημαντικό επίσης είναι, πως έτσι η διοίκηση υπό τον Καμίλ Ζίγκλερ εξοικονομεί περί τα 2,28 εκατ. ευρώ που πλήρωνε κάθε χρόνο για τη μίσθωση του κτηρίου στο Περιστέρι. Ιδιοκτησίας, ως γνωστόν, των αδελφών Συγγελίδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v