Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 16 2016

ΓΔ: Σημείο καμπής οι 570 μονάδες

Δύσκολα ο Γενικός Δείκτης θα καταφέρει να υπερβεί ακόμα και τις πρώτες αντιστάσεις που διέρχονται από τη ζώνη των 603-610 μον., αναφερόταν στη χθεσινή μέτρηση-σχόλιο και δυστυχώς οι φόβοι επαληθεύτηκαν...

Η ανοδική αντίδραση τερματίστηκε άδοξα στις 600 μον. Η αναστολή των πωλήσεων -περί αναστολής επρόκειτο και είχε επισημάνει- διήρκεσε μόλις 2-3 ώρες. Κατά τις μεσημεριανές ώρες, οι πωλητές επανήλθαν δριμύτεροι, με αποτέλεσμα να παραβιαστεί η στήριξη των 580 μον. και ν' ανοίξει η πόρτα προς την επόμενη, εξαιρετικά κρίσιμη στήριξη, των 570-568 μον.

Οπως «μετρά» ο αναλυτής Βασίλης Μαρκάκης, ενδεχόμενη παραβίασή της θ' αποτελέσει ένα καίριο πλήγμα στη μεσοπρόθεσμη τάση, που παραμένει ακόμα ανοδική. Σε αυτή την απευκταία περίπτωση, ο Γεν. Δείκτης θα κατευθυνθεί προς τις 550-540 μον.

Για τη σχετική αποκατάσταση της βαριά τραυματισμένης εικόνας απαιτείται η υπέρβαση τουλάχιστον της προαναφερθείσας ζώνης των 603-610 μον., αν και για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, θα πρέπει να υπερβεί εκ νέου την αντίσταση των 631 μονάδων.

Σε ακόμα δυσχερέστερη θέση ο FTSE25, καθώς η παραβίαση των 157 μον. (38,2%), αν επιβεβαιωθεί κατά τις επόμενες συνεδριάσεις, αποτελεί μία εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη, καθώς άνοιξε τις πόρτες για τη ζώνη στήριξης που εκτείνεται από το ανοδικό gap των 149 μον. έως και τον τοπικό βυθό των 145,5 μον.

Σε ακόμα πιο δεινή θέση, ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος κινείται απειλητικά για την εξαιρετικά κρίσιμη στήριξη των 40 μον., όπου εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι θα μπορούσε να λάβει χώρα ο δεξιός ώμος ενός ανάστροφου ΩΚΩ, με γραμμή λαιμού που διέρχεται από τις γνωστές 62 μον.

ΕΤΕ: Η ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της μεταβίβασης της συμμετοχής της στη Finansbank A.Ş. στην Qatar National Bank, μάλλον θα γίνει ο καταλύτης για να «κλείσει» το πτωτικό gap του 0,25 και το σπουδαιότερο ν' απομακρυνθεί -έστω προσωρινά- η τιμή της μετοχής από την κρίσιμη στήριξη του 0,2170.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v