Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 23 2016

Με το βλέμμα στο Λονδίνο

Μάλλον σταθεροποιητική -όπως λίγο πολύ αναμενόταν- η χθεσινή συνεδρίαση καθώς κατά το πρώτο «ημίχρονο» και μέχρι τις μεσημεριανές ώρες είχαν την υπεροχή οι πωλητές, που όμως δεν κατάφεραν να ωθήσουν τον Γενικό Δείκτη χαμηλότερα του ψυχολογικού (και όχι μόνο) ορίου των 600 μον.

Στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι τη λήξη, οι αγοραστές μετέφεραν το παιχνίδι στη μικρή περιοχή των αιωνίων αντιπάλων τους, κερδίζοντας τις εντυπώσεις αλλά και το θετικό πρόσημο στο κλείσιμο.

Στα θετικά, σύμφωνα με τον αναλυτή Βασίλη Μαρκάκη, το ότι για δεύτερη ημέρα έκλεισε υψηλότερα του απλού ΜΚΟ 200 ημ. αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να υπερβεί τη ζώνη που οριοθετείται από την αντίσταση του εκθ. ΜΚΟ 9-10Η (διπλή κόκκινη γραμμή) και εκείνης του ΜΚΟ 30 ημ. (μοβ γραμμή), γεγονός που θα επιβεβαιώσει την αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλησιέστερη ισχυρή αντίσταση εντοπίζεται στις 618 μον., που κατά πάσα πιθανότητα και εκτός απροόπτου θα δοκιμάσει ο Γ.Δ στη σημερινή συνεδρίαση, στον απόηχο της επαναφοράς του waiver από την ΕΚΤ. Η αμέσως επόμενη εξαιρετικά ισχυρή αντίσταση δεν είναι άλλη από τον εκθ. ΜΚΟ 200 ημ. που διέρχεται από τις 627 μον. Για την υπέρβασή της θα επαναλάβουμε ότι δεν αρκούν μόνο οι προσδοκίες ενός θετικού αποτελέσματος στο βρετανικό δημοψήφισμα, αλλά απαιτείται απαραίτητα η επαλήθευσή τους.

Ανάλογη εικόνα και στον FTSE25, ο οποίος και αυτός έκλεισε ακριβώς πάνω στον εκθ. ΜΚΟ 30 ημ.

Η πλησιέστερη ισχυρή αντίσταση εντοπίζεται στις 1715 μον., που κατά πάσα πιθανότητα και εκτός απροόπτου θα δοκιμάσει ο Γ.Δ στη σημερινή συνεδρίαση, για τον λόγο που προαναφέραμε.

Ο τραπεζικός δείκτης, αν και κινήθηκε κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης έντονα πτωτικά, εν τούτοις δεν έκλεισε το gap των 896 μον., γεγονός που διατήρησε ενεργό τον πολλά υποσχόμενο σχηματισμό island reversal. Η πλησιέστερη (ασθενής) αντίσταση εντοπίζεται στις 992 μον. και η αμέσως επόμενη στην εξαιρετικά ισχυρή των 1.050 μον.

Η μετοχή της ΕΤΕ αναδύθηκε από τα χαμηλά ημέρας του 0,2530 και όπως φαίνεται, θα ξαναδοκιμάσει την αντίσταση του 0,27 με μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας από την πρώτη φορά. Αν στεφθεί με επιτυχία η νέα απόπειρα, σενάριο αρκετά πιθανό, αναμένουμε να κινηθεί προς τις επόμενες αντιστάσεις των 0,2780 και 0,2940.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v