Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 22 2016

To Bερολίνο δεν «πιάνει» τα σινιάλα του ευρω-νότου

Στη σκιά του Brexit οι «αντισυστημικοί» κατακτούν τον Νότο, σημειώνει το Stratfor, κίνδυνο καταστροφής της Ευρώπης, της Βρετανίας από την ξενοφοβία, βλέπει ο Wolf στους FT.

Στην «Επέλαση των αμάχων» αναφέρεται στο τελευταίο βιβλίο του ο Σταύρος Λυγερός (συνέχεια του βιβλίου του για την ισλαμική τρομοκρατία), ενώ ο Γιώργος Καπόπουλος διαπιστώνει (*) πως οι πολίτες πριμοδοτούν τον πολυσυλλεκτικό αντιευρωπαϊκό λαϊκισμό, στέλνοντας το μήνυμα στο Βερολίνο.

Διόλου αμελητέα η σχάση στο εσωτερικό του ίδιου του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού, με τον υπουργό Εξωτερικών να εκφράζει εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη για τη στάση της Ευρώπης, της Γερμανίας έναντι της Ρωσίας (οι κυρώσεις μόλις ανανεώθηκαν για ακόμη ένα εξάμηνο) από την καγκελάριο και το κυβερνητικό CDU/CSU.

Βέβαια ο Frank-Walter Steinmeier ανήκει στο συγκυβερνητικό SPD (και μάλιστα στους πιο ευρωπαϊστές των σοσιαλιστών), πλην όμως είναι υπουργός Εξωτερικών της ευρωπαϊκής χώρας-δύναμης.

Με εκπεφρασμένες εντελώς αντίθετες απόψεις/θέσεις ακόμη και για ζητήματα που άπτονται της οικονομικής πολιτικής (ειδικά του Wolfgang Schaeuble για την ελληνική περίπτωση).

Εάν Βερολίνο, Βρυξέλλες δεν έχουν λάβει το τελευταίο από τα ηχηρά μηνύματα που στέλνει (κυρίως) ο Νότος, με τον θρίαμβο της Virginia Razzi στη Δημαρχία της Ρώμης (με τη... σημαία του M5S), τότε όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του αυριανού δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα έρθει η σειρά της Ισπανίας την Κυριακή και θα ακολουθήσουν πολλαπλασιαστικά τα επόμενα και ηχηρότερα.

(*)Του Γιώργου Καπόπουλου, από το www.imerisia.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v