Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 27 2016

ΧΑ: Και τώρα τι...;

Είναι τόσο ραγδαίες οι εξελίξεις, που ακόμα και αναλύσεις που εγράφησαν λίγες ώρες πριν, όταν φθάνουν στα χέρια του αναγνώστη έχουν ήδη ξεπεραστεί από τα γεγονότα. Μέσα στο πλαίσιο αυτά και αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά στο καυτό θέμα που ταλανίζει τις αγορές όλου του πλανήτη, ο Βασίλης Μαρκάκης εκτιμά πως ο ΓΔ. αναμένεται να κινηθεί πτωτικά κατά τις πρώτες ώρες της νέας εβδομάδας.

Η πλησιέστερη ζώνη στήριξης εντοπίζεται στις 512-500 μον., όπου είναι εξαιρετικά πιθανό ν' ανακοπεί -έστω προσωρινά- η ορμή της πτώσης και να γίνει η αφετηρία για μία ανοδική αντίδραση, το μέγεθος της οποίας μπορεί να είναι από μία μικρή αναπήδηση διάρκειας μόλις μιας συνεδρίασης, έως μία αξιόλογη ανοδική αντίδραση, με στόχο τις προσφάτως διασπασθείσες στηρίξεις και τώρα πλέον ισχυρές αντιστάσεις των 540 μον. και 556 μον., ίσως και τις 567 μον. Ενδεχόμενη προσέγγισή τους θα πρέπει να εκληφθεί μάλλον ως ευκαιρία για κατοχύρωση κερδών για όσους τοποθετήθηκαν στα χαμηλά και απεγκλωβισμού με όσον το δυνατόν μικρότερες απώλειες για όσους τοποθετήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα.

Ανάλογη εικόνα και στον FTSE25. Η πλησιέστερη στήριξη εντοπίζεται στις 1.378 μον. Είναι πολύ πιθανό να γίνει ο βατήρας για μία βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση, που όμως δύσκολα θα υπερβεί τις 1.470-1.482 μον., αν δεν υπάρξει κάποια θεαματική εξέλιξη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v