Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 7 2016

Ζητούμενη η αντίδραση για τον τραπεζικό κλάδο

Η προσέγγιση του Δείκτη Τραπεζών σε απόσταση αναπνοής του άνω ορίου, της εξαιρετικά κρίσιμης ζώνης στήριξης που εκτείνεται από το gap των 556 μον. μέχρι και εκείνο των 502 μον., σήμανε κατάπαυση του πυρός στο στρατόπεδο των πωλητών. Οι αγοραστές εκμεταλλεύτηκαν την εκεχειρία και ώθησαν τον δείκτη -με πολύ μικρό κόστος- μέχρι την πρώτη αντίσταση των 604 μον., όπως λίγο-πολύ αναμέναμε.

Η ανοδική αντίδραση, σύμφωνα με τον Βασίλη Μαρκάκη, εντάσσεται στo πλαίσιo του retest και δύσκολα θα επεκταθεί υψηλότερα των πρώτων αξιόλογων αντιστάσεων που διέρχονται από τον τοπικό βυθό της 27/6/16, δηλ. τις 647-665 μον. Ενδεχόμενη προσέγγισή τoyw θ' αποτελέσει μάλλον ευκαιρία για κατοχύρωση κερδών απ' όσους είχαν τη γενναιότητα να τοποθετηθούν στα πρόσφατα χαμηλά.

Για τη βελτίωση της δραματικής τεχν. εικόνας και την αναστροφή της βραχυπρόθεσμης πτωτικής τάσης απαιτείται η υπέρβαση των 757 μον., που όμως επί απουσίας θετικού καταλύτη και μέχρι να ολοκληρωθούν τα stress tests -που είτε θα επιβεβαιώσουν είτε θα διαψεύσουν τις ανησυχίες της αγοράς-, φαντάζει ουτοπία.

Ο Γεν. δείκτης ανέστρεψε την πτωτική του πορεία, μόλις μία μονάδα υψηλότερα της στήριξης του τοπικού βυθού της 27/6, δηλ. από τις 519 μον., αφήνοντας αμυδρές ελπίδες για σχηματισμό διπλού βυθού. Όμως, αν δεν βελτιωθεί το πολύ κακό διεθνές κλίμα, είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να φθάσει ακόμα και μέχρι την πρώτη αξιόλογη αντίσταση των 540 μον.

Ανάλογη εικόνα και στον FTSE25, ο οποίος και αυτός αντέδρασε από τη στήριξη που παρέχει ο τοπικός βυθός της 27/6, δηλ. από τις 13.71 μον., αποφεύγοντας -έστω προσωρινά- τα χειρότερα. Σε ενδεχόμενη συνέχιση της ανοδικής πορείας του, εφιστούμε την προσοχή σας κατά τη συνάντησή του με τη μεσαία γραμμή του δίκρανου του Andrews, που απεικονίζεται στο γράφημα.

Η ΕΤΕ αντέδρασε ανοδικά από το gap της 25/2/16, δηλ. από τo 0,1650, και έχει ν' αντιμετωπίσει τη μέχρι πρότινος στήριξη και τώρα πλέον αντίσταση του 0,1770.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v