Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 4 2016

FT 25: Άκαρπες προσπάθειες υπέρβασης των 1.471 μονάδων

Οι αλλεπάλληλες προσπάθειες του δείκτη FTSE25 να υπερβεί τις πρώτες αντιστάσεις των 1471 και 1488 μον. έχουν αποβεί έως τώρα άκαρπες. Η υπέρβασή τους και στην συνέχεια η κατοχύρωσή τους, αποτελεί την ελάχιστη προϋπόθεση για την σχετική αποκατάσταση της βαριάς "τραυματισμένης" τεχνικής εικόνας, εκτιμά ο Βασίλης Μαρκάκης.

Για την ραγδαία επιδείνωσή της αρκεί η παραβίαση των 1378 μον. Σε αυτήν την περίπτωση ο δείκτης θα κατευθυνθεί μάλλον προς το ανοδικό gap των 1294 μον. , ίσως και προς την εξαιρετικά κρίσιμη στήριξη των 1250 μον., το τελευταίο προπύργιο των «ταύρων».

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ SHORT: Είσαστε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Διατηρήστε την θέση σας για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα των 1471-1488 μον. Δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο. Θα κινδυνεύσει μόνο σε ενδεχόμενη υπέρβαση των 1561-1566 μον. επίπεδο που ίσως καταφέρει ο δείκτης να προσεγγίσει, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες και αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά, η υπέρβασή του φαντάζει απίθανη.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ LONG: Μόνο με την υπέρβαση και του πτωτικού gap των 1683 μον. θα μπορέσετε να ξαναπάρετε τον έλεγχο στα χέρια σας, γεγονός που φαντάζει προσώρας παντελώς απίθανο. Μπορείτε όμως να ελπίζετε σε μία μακροχρόνια σταθεροποίηση των τιμών (συσσώρευση), σε ένα σχετικά μικρό εύρος τιμών. Οι ελπίδες θα σβήσουν σε ενδεχόμενη έγκυρη παραβίαση των 1250 μον. Σε αυτήν την περίπτωση - και μόνο- ο κίνδυνος καταγραφής νέου ιστορικού χαμηλού θα είναι πολύ μεγάλος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v