Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 15 2016

Tο νέο χαμηλό της Μοτοδυναμικής και το μέρισμα της Jumbo

Jumbo: Στις 27 Ιουλίου «κληρώνει» για τη διανομή μερίσματος 0,27 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της Jumbo καθώς η εταιρία συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση, με αντικείμενο την έγκριση χορήγησής του.

Το έκτακτο μέρισμα είχε προαναγγελθεί από τη διοίκηση της εταιρίας -κατά τη διάρκεια της τακτικής γ.σ. της τον Μάιο- και είναι προσαυξημένο κατά 50% σε σχέση με το τελευταίο μέρισμα, που είχε δοθεί από κέρδη προηγούμενων χρήσεων.

O διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Α. Βακάκης, είχε αναφέρει πως «όταν τα πράγματα ομαλοποιηθούν», θα τηρήσει την υπόσχεσή του, γεγονός που φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Ο ίδιος είχε δικαιολογήσει την παλαιότερη απόφαση περί μη διανομής μερίσματος εξαιτίας της «μεγάλης αστάθειας» (προ κλεισίματος της αξιολόγησης αλλά και «κλειδώματος» των φορολογικών μέτρων).

Πάντως, με στωικότητα είχε προσθέσει πως «η ομαλοποίηση στην Ελλάδα είναι πάντοτε μια σχετική έννοια»...

 

Μοτοδυναμική: Με... αφορμή το χθεσινό χαμηλό δωδεκαμήνου για τη μετοχή της Μοτοδυναμικής (0,315 ευρώ, -62,4% στο δωδεκάμηνο, 3,685 εκατ. χρηματιστηριακή αξία), παρά το ότι αγοράζει κατά διαστήματα η οικογένεια του βασικού μετόχου, σημειώνουμε τα θετικά καθαρά κέρδη που σημείωσε πέρυσι η εισηγμένη (386 χιλ. ευρώ) και τις ανοδικές προοπτικές που φαίνεται να έχει για φέτος (πέρυσι «χτυπήθηκε» από την επιβολή των capital controls μέσα στην περίοδο υψηλής εποχικότητας).

Σε κάθε περίπτωση, ελάχιστοι παρακολουθούν σήμερα τις περιφερειακές μετοχές λόγω της χαμηλής τους εμπορευσιμότητας (αξία συναλλαγών της ΜΟΤΟ κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο μόλις 76 χιλιάδες ευρώ).

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v