Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 22 2016

VW: Κρίσιμη συνεδρίαση λόγω...Golf

Συνεδρίαση-σηματωρός για τη Φρανκφούρτη η σημερινή, με τον DAX να βρίσκεται ήδη σε διόρθωση από τα "τελευταία υψηλά" των 10.802,32 μονάδων (την προηγούμενη Δευτέρα 15 Αυγούστου).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η VW βάζει "φρένο" από σήμερα Δευτέρα (καταρχήν μέχρι και το Σάββατο;) στη συναρμολόγηση του Golf, στην περίπτωση που, όπως σημειωνόταν στις 20/8, η Volkswagen βάλει φρένο στην παραγωγή Passat και Golf.

Οπως αναφερόταν στο σχετικό θέμα του Euro2day, "...η αναστολή της παραγωγής απειλεί να μειώσει τα κέρδη της Volkswagen έως και κατά 40 εκατ. ευρώ εβδομαδιαίως, σύμφωνα με τον Christian Ludwig, αναλυτή της Bankhaus Lampe, σε μια περίοδο που η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει την κερδοφορία της, χαμηλώνοντας τις ετήσιες δαπάνες κατά 1 δισ. ευρώ.

Στο διάγραμμα της μετοχής αποτυπώνεται η κλίση -σε μηνιαία μέτρηση- και ο κίνδυνος περαιτέρω ταλαιπωρίας σε μία κρίσιμη συγκυρία (και) για την εμβληματική γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

H Volkswagen (κωδικός μετοχής VOW) είναι μία από τις 30 μετοχές του DAX με στάθμιση μέτρια (3,21% έναντι 3,42% της BMW και 10,03% της Bayer, "βαρύτερης" μετοχής του δείκτη με 10,02%).

Σύμφωνα με αναλυτές, η βραχυπρόθεσμη τάση για τον δείκτη θα εξαρτηθεί και από τη διακύμανση της μετοχής της VW σήμερα-αύριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v