Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 26 2016

Μικρά και διάφορα

HILTON: Ηδη ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου (Costa Navarino) έχει αναδειχθεί σε κοινοπραξία με την τουρκική Dogus, νικήτρια σε διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση του Hilton. Από κοινού οι δύο βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Alpha Bank για την τελική συμφωνία, την ώρα που δεν επιβεβαιώνονται (αλλά και δεν διαψεύδονται) πληροφορίες που αναφέρουν ότι καταβάλλεται προσπάθεια στην κ/ξ να προστεθεί και τρίτος παίκτης/επενδυτής.

FRAPORT: "Χαμός", μας λένε, ότι γίνεται για μία θέση/θέσεις στις εγκαταστάσεις των νέων αναβαθμισμένων αεροδρομίων (όταν θα ολοκληρωθεί το project από τον γερμανικό όμιλο). Εταιρείες που ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν στα νέα αεροδρόμια (όπου προβλέπεται τουλάχιστον διπλασιασμός για τις εμπορικές ζώνες) συναντώνται είτε μεμονωμένα είτε σε private road shows με ανθρώπους της Fraport Greece.

CYPRUS: Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία υπέγραψε μέσω του υπουργείου Οικονομικών συμφωνία με τη ρωσική αεροπορική εταιρεία Charlie Airlines, προκειμένου η τελευταία να χρησιμοποιεί από το τέλος του 2016 και για 10 χρόνια το σήμα των Κυπριακών Αερογραμμών, που ως γνωστόν οδηγήθηκαν σε λουκέτο.

TO (ΞΑΝΑ)ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ: Μόλις 4 εκατ. ευρώ ήταν τα φορολογικά έσοδα από τον αυξημένο ΕΦΚ στο κρασί, για τον οποίο τόσος θόρυβος είχε γίνει. Το χειρότερο είναι πως τελευταία παρατηρείται έξαρση παραοικονομίας, με συνέπεια τα έσοδα από τη νόμιμη δραστηριότητα να είναι απελπιστικά μειωμένα.

Οι φορείς του κλάδου εξανίσταντο βέβαια (αλλά ποιος τους άκουγε).

Το ακόμη χειρότερο; Τους τελευταίους μήνες, λόγω της παράλογης φορο-πολιτικής, οι ελληνικές εταιρείες έχουν χάσει έδαφος τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στις διεθνείς (όπου ως γνωστόν μαίνεται ο... πόλεμος).

Πληροφορίες θέλουν το ΥΠΟΙΚ να το (ξανα)σκέφτεται.

ΕΠΙΤΑΓΕΣ: Στα 395 εκατ. ευρώ το ύψος των ακάλυπτων επιταγών στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου. Ωστόσο μόνο τον Ιούλιο το "κανόνι" έφτασε στα 200 εκατ. ευρώ, απόδειξη της απόλυτης... στεγνότητας που επικρατεί στην αγορά.

Θυμίζοντας πως από τον Ιούλιο ξεκίνησε η "φορο-επιδρομή", με τον αυξημένο ΦΠΑ κ.λπ., κ.λπ.

Και πού να δούμε τον Σεπτέμβριο, μήνα που πληρώνεται η δεύτερη δόση εισοδήματος, η πρώτη του ΕΝΦΙΑ και βαρών ων ουκ έστιν αριθμός. Αραγε αυτή τη... ρημάδα την καμπύλη του Laffer δεν είναι δυνατόν να μην την έχουν υπόψη τους οι κυβερνώντες. Δεν γίνεται.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ: Κατά το MarketWatch, η Πορτογαλία θα είναι η επόμενη οικονομική καταστροφή της Ευρώπης.
Πάντως χθες η Κομισιόν "άναψε το πράσινο φως" για την ανακεφαλαιοποίηση (ουσιαστικά με κρατικό χρήμα) της συστημικής Caixa Geral de Depositos.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v