Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 30 2016

Μέτρηση του FT 25

Στο εύρος των 1.496,74 - 1.507,38 μονάδων κυμαίνεται μέχρι τώρα ο FTSE25, βοηθούμενος από την αντίδραση
των Coca Cola αλλά και των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ.

Οπως "μετρά" ο Calculator, ο 25άρης υλοποιεί ισχυρό πτωτικό λόγω τραπεζικής πίεσης προς το υπάρχον απόλυτο χαμηλό. Στο ενδιάμεσο ο δείκτης υπερασπίζει την ανοδική του τάση παρουσιάζοντας σε ημερήσιο και ωριαίο μικρότερες κλασικές (επάρκεια δεδομένων - ισχυρές μετρήσεις) πτωτικές ημερήσιες και ωριαίες μετρήσεις, οι οποίες ενδέχεται να λειτουργήσουν στο επίπεδο της ανοδικής διαφυγής.

Με βάση επομένως την πρακτική την οποία ακολουθεί τώρα ο δείκτης, ανοδικά στο ωριαίο του έχει ορίσει μια ζώνη-οροφή (1.557 - 1.562), η οποία μέχρι στιγμής σε 6 περιπτώσεις αποδείχτηκε αξεπέραστη (1.549 οι μονάδες στο ημερήσιο).

Πτωτικά ο 25άρης θα επισημοποιήσει κάτι νέο με ακύρωση των 1.471 μονάδων, θα διορθώσει μόνο εάν διατηρήσει το 1.437 (αξιολογείται ενδεχόμενη ανοδική επιστροφή από εκεί), ή θα ολοκληρώσει το σκέλος του γραφήματος προς τις 1.300 - 1.350 ωριαίες μονάδες (1.305 - 1.335 μονάδες στο ημερήσιο).

Συνολικά, ανοδικά ο δείκτης μπορούσε και μπορεί να δει μόνο μέσω συνολικής ανοδικής εξαίρεσης στις τράπεζες αλλά και στα υπόλοιπα χαρτιά του. Κανονικά τα νέα χαμηλά της σειράς από ψηλά πρέπει να εμφανιστούν στις οθόνες μας, απομένει να δούμε εάν αυτά υλοποιήσουν τις επιμέρους μετρήσεις μιας ενδεχόμενης ανοδικής διαφυγής και δεν δοκιμαστεί τελικά το απόλυτο χαμηλό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v