Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 5 2016

DAX: Μετά την ήττα Μέρκελ

Επιφυλακτικά ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Φρανκφούρτη, με τους αγοραστές όμως να κρατούν τον δείκτη στο εύρος των 10.712-10.733 μονάδων.

Την επομένη της «ήττας-εφιάλτη για τη Μέρκελ στην εκλογική της περιφέρεια...», η Φρανκφούρτη αντιδρά ψύχραιμα, με τον DAX να διατηρείται σε ένα εύλογο εύρος.

Οπως «μετρά» ο Μάκης Βελλιανίτης (από το The Trader's Diary):

«...μετά το υψηλό των 10.802 μονάδων του Δεκαπενταύγουστου, ο δείκτης ακολουθεί μια πλάγια κίνηση. Περιμένοντας να δούμε περισσότερα τεχνικά σήματα από την αγορά, μπορούμε με επιφύλαξη να χαρακτηρίσουμε την κίνηση ως τις 10.443 μονάδες της 22ας Αυγούστου ως κύμα {i} μιας επικείμενης πτωτικής κίνησης και ό,τι έχει ακολουθήσει ως τώρα ως κύμα {ii} σε εξέλιξη.

Αυτή την εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει περισσότερο το τεχνικό τοπίο...

Να συνεκτιμηθεί πως σύμφωνα με το Bloomberg, ο Mario Draghi το (ξανα)σκέφτεται για το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Η ανάπτυξη στην Ευρώπη έχει «κολλήσει», το Brexit παραμονεύει, η Ισπανία (ξανα)πηγαίνει σε εκλογές, μία σειρά δημοψηφισμάτων (κυριότερα σε Ιταλία, Ουγγαρία κ.ά.) απειλούν την ήδη διαταραγμένη ισορροπία στην Ευρωζώνη (και Ε.Ε).

Την Πέμπτη στη συνεδρίαση της ΕΚΤ ίσως γίνουμε σοφότεροι...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v