Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 30 2016

Πήγασος: Οι προκλήσεις, η ρευστότητα και η πώληση ακινήτου

Πήγασος: Οι προκλήσεις, η ρευστότητα και η πώληση ακινήτου

Αρνητικά ίδια κεφάλαια (154 εκατ. ευρώ) και σοβαρά προβλήματα ρευστότητας εμφανίζει στις εξαμηνιαίες λογιστικές της καταστάσεις η εκδοτική εταιρεία Πήγασος, που υποχρεώθηκε στο πρώτο φετινό εξάμηνο σε ζημία 7,8 εκατ. ευρώ (η μείωση του αρνητικού αποτελέσματος σε σύγκριση με τα -25,4 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2015 οφείλεται κυρίως σε έκτακτους παράγοντες).

Από την πλευρά της πάντως, η εισηγμένη προχώρησε σε τροποποίηση των όρων του ομολογιακού δανείου ύψους 80 εκατ. ευρώ που είχε συναφθεί το 2014, ενώ παράλληλα:

Πρώτον, οι βασικοί μέτοχοι έχουν σταδιακά βάλει στο ταμείο της εισηγμένης 6,15 εκατ. ευρώ έναντι μελλοντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Και δεύτερον, η διοίκηση υπέγραψε προσύμφωνο πώλησης ακινήτου της μητρικής εταιρείας εισπράττοντας προκαταβολή 4,5 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, οι προκλήσεις παραμένουν πολλές και μεγάλες και δεν αφορούν μόνο τη συμμετοχή στο Mega Channel, καθώς μάλιστα η διαφημιστική αγορά μάλλον επιδεινώνεται κατά το δεύτερο μισό του 2016, παρά βελτιώνεται.

Η διοίκηση της Πήγασος παραθέτει τη μείωση κατά 12% που παρατηρείται στο πρώτο φετινό οκτάμηνο στη δαπάνη της έντυπης διαφήμισης, προσθέτοντας ότι «οι προσδοκίες για το δεύτερο εξάμηνο δεν δύναται να είναι αισιόδοξες, συνυπολογίζοντας μάλιστα και το σχεδόν βέβαιο ενδεχόμενο εμφάνισης ισχυρών πιέσεων στον τομέα των εσόδων, τόσο από την πλευρά της διαφήμισης, όσο και από την πλευρά της κυκλοφορίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v