Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 3 2017

ΒΙΣ: Το «λουκέτο» έφερε... κέρδη

Το κλείσιμο της παραγωγικής μονάδας χαρτοποιίας στη Μαγνησία (το παραγόμενο χαρτί αντικαταστάθηκε από αγοραζόμενο, το οποίο είναι κατά πολύ φθηνότερο) επέδρασε θετικά στα αποτελέσματα της ΒΙΣ που έκλεισαν το 2016 με θετικό πρόσημο, διακόπτοντας μια μακρά ζημιογόνο πορεία (+357 χιλ. πέρυσι, έναντι -2,19 εκατ. ευρώ το 2015).

Η διοίκηση πάντως της εισηγμένης δηλώνει προβληματισμένη για την κατάσταση στην αγορά, υποστηρίζοντας πως «καθώς το οικονομικό κλίμα στην εγχώρια αγορά δεν έχει βελτιωθεί, αλλά τουναντίον η συνεχιζόμενη ύφεση και η συνεχιζόμενη επιβολή των ελέγχων κεφαλαίων έχει δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στον ιδιωτικό τομέα, εξακολουθεί να αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη διοίκηση της εταιρίας η διατήρηση του υγιούς πελατολογίου της και η προσπάθεια να εξασφαλίσει ότι οι βασικοί δείκτες (αποτελέσματα προ φόρων/πωλήσεις, καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους/πωλήσεις, μικτά αποτελέσματα/πωλήσεις, EBITDA/κύκλο εργασιών) θα βελτιωθούν από τα επίπεδα της προηγούμενης χρήσης».

Θέμα για διανομή μερίσματος πάντως δεν τίθεται, καθώς αφενός υπάρχει υπόλοιπο συσσωρευμένων ζημιών και αφετέρου προηγείται η είσπραξη 250.000 ευρώ από τους πάλαι ποτέ προνομιούχους μετόχους της εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v