Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 22 2017

FTSE25: Τι... παίζει τώρα

Λιγοστές οι πιθανότητες να δοθεί στο σημερινό Eurogroup κάτι τελικό για το χρέος (που θα έδινε άμεσα εκρηκτική ώθηση στο ΧΑ, με μοχλό τον τραπεζικό κλάδο), με αρκετούς traders να θεωρούν φυσιολογική και υγιή μία διόρθωση της αγοράς χαμηλότερα, χωρίς ωστόσο να ακυρώνεται η μεσοπρόθεσμα ανοδική φορά της. 

Στις 2.125 διαμορφώνεται η κοντινότερη αντίσταση -αντιστοιχεί σχεδόν στις 800 του ΓΔ-, ενώ στις 2.050 είναι μία πρώτη στήριξη, σημαντικό ανάχωμα πριν από την πολύ κρίσιμη περιοχή των 1.960 μονάδων. 

Με το θετικό σενάριο και υπέρβαση των 2.125, πρώτος σημαντικός στόχος είναι στις 2.170 μονάδες.
      


     

Στα υπόψη αυτής της φάσης οι αυξημένες συναλλαγές που πραγματοποιούνται στη μετοχή του ΟΤΕ στη σημαντική περιοχή τιμών των 10 ευρώ, η επιβεβαίωση της τεχνικότητας για τη μετοχή της ΔEΗ, που μετά την εκπλήρωση του στόχου των 4,30 υποχωρεί για δοκιμασία και retest των 3,90 ευρώ, η υποχώρηση της Βιοχάλκο με δοκιμασία στα 2 ευρώ (και τελικό στόχο την επαναφορά προς τα 2,30-2,40 ευρώ), η κινητικότητα στην Αεροπορία Αιγαίου, η εγγύτητα των ΤΙΤΑΝ και Motor Oil με το όριο των 2 δισ. ευρώ (αποτίμησης), η δοκιμασία του Μυτιληναίου στη στήριξη των 7,46 ευρώ (πλέον ημερήσιο stop) ενόψει και της ιστορικής γ.σ. της 1ης Ιουνίου.

Παράλληλα η διάχυση του ενδιαφέροντος σε μετοχές/εισηγμένες και χαμηλότερων κατηγοριών από τον FTMid Cap μέχρι τη λεγόμενη περιφέρεια. Ενδεικτική η περίπτωση της υγιούς σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας ΚΡΙ ΚΡΙ, καθώς την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε ιστορικό υψηλό, αποτέλεσμα της σταθερά ανοδικής πορείας της εισηγμένης. Περιπτώσεις σαν αυτή της ΚΡΙ ΚΡΙ -ευτυχώς- αρκετές, γεγονός που εξηγεί την επανενεργοποίηση μετά από πολύ καιρό και σταδιακά από τις αρχές Απριλίου.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v