Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 2 2017

Tips για Τιτάνα, Citigroup και 3Κ Investment Partners

3Κ Investment Partners: Για επενδυτικές κινήσεις στο χρηματιστήριο της Λευκωσίας ετοιμάζεται η 3πλέτα του Γιώργου Κουφόπουλου και των επιχειρηματιών Τάκη Κανελλόπουλου (της ΤΙΤΑΝ), Γιάννη Καματάκη (της MLS), στοχεύοντας στην καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων Εναλλακτικών Επενδύσεων.

Στην έδρα της εταιρείας 3Κ IP, στην Καρνεάδου 25, περιμένουν πως είτε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είτε την επόμενη εβδομάδα, θα... ανάψει το πράσινο φως που απαιτείται για να προχωρήσει η σχετική διαδικασία.

Η 3Κ Investment Partners (προέκυψε από την εξαγορά της ING ΑΕΔΑΚ, συνεχίζοντας να αντιπροσωπεύει την ING IM στην Ελλάδα και στην Κύπρο) διαχειρίζεται τα τρία ελληνικά αμοιβαία κεφάλαια και εξυπηρετεί το δίκτυο πωλήσεων της ασφαλιστικής στην ελληνική αγορά.

Citigroup: Πιστή στην παράδοση, η Citigroup ήταν και αυτή τη φορά, σε ακόμη ένα rebalancing των δεικτών, ο πρωταγωνιστής στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Από τα περίπου 100 εκατ. ευρώ που άλλαξαν χέρια, στη διαδικασία της δημοπρασίας στην τελευταία συνεδρίαση του Μαΐου, ο αμερικανικός οίκος υπολογίζεται ότι πραγματοποίησε συναλλαγές διακινώντας 40 εκατ. μετοχές της Πειραιώς, περί τα 12 εκατ. σε τίτλους των Εθνικής, Eurobank, Alpha Bank, ενώ συμμετοχή είχε σε συναλλαγές που έγιναν σε ΟΠΑΠ, Jumbo, OTE και ΤΙΤΑΝα.

ΤΙΤΑΝ: Εως τα 27,19 ευρώ αντέδρασε η μετοχή του ΤΙΤΑΝα στη συνεδρίαση της 30ής Μαΐου, με την αποτίμηση του ομίλου να προσεγγίζει τα 2,2 δισ. ευρώ.

Στα 25,30-25,51 κυμαίνεται σήμερα, συνέπεια περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεων.

Στο μ.κ. παρατηρείται εδώ και καιρό σταθερή εισροή ξένων κεφαλαίων, κυρίως αμερικανικών, με αποτέλεσμα η συμμετοχή των funds να υπολογίζεται στο 40% του μ.κ., με τις δύο οικογένειες των επιχειρηματιών να ελέγχουν το 51% και το υπόλοιπο να κατανέμεται σε Ελληνες θεσμικούς (η συμμετοχή των οποίων μειώνεται) και ιδιώτες επενδυτές, μικροεπενδυτές.

Το «κλειδί» για τον όμιλο το 2017 έχει... αμερικανικό χρώμα, καθώς εκτιμήσεις αναλυτών ανεβάζουν σε πάνω από το 60% τη συμμετοχή της αγοράς των ΗΠΑ τόσο στον κύκλο εργασιών όσο και στα EBITDA. Και έπεται συνέχεια εάν και εφόσον αρχίσει να υλοποιείται το δόγμα Trump για δημόσιες επενδύσεις, έργα στην αμερικανική αγορά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v