Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 18 2017

Συζητούν με funds τα ΚΡΙ-ΚΡΙ

Η παρουσία των ΚΡΙ ΚΡι στο Road Show της ΕΧΑΕ, στο Λονδίνο, σηματοδοτεί την απαρχή «αλλαγής σελίδας» στη φιλοσοφία και στον σχεδιασμό του επιχειρηματία και βασικού μετόχου Παναγιώτη Τσινάβου. 

Μετά από μία μακρά περίοδο, που ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μακεδονικής γαλακτοβιομηχανίας είχε επιλέξει να διατηρεί «σφικτή» τη μετοχική σύνθεση (στο περίπου 74% το ποσοστό του ιδίου και μελών της οικογενείας), φαίνεται πως έχει έρθει η ώρα για τη διεύρυνση της μετοχικής βάσης με τη συμμετοχή funds.

Ηδη χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι στο Λονδίνο έχουν αναλάβει να διερευνήσουν τις προθέσεις των funds για το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στην εταιρεία.

Η επιδιωκόμενη συμμετοχή δεν θα γίνει μέσω αμκ ή μέσω έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, αλλά με την παραχώρηση μεριδίου από την υφιστάμενη θέση των βασικών μετόχων.

Η θεαματική μεγέθυνση της σερραϊκής εταιρείας, οι πολύ καλές επιδόσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι σχεδιασμοί του ίδιου του Παναγιώτη Τσινάβου, κυρίως οι προοπτικές που έχουν ανοίξει, καθιστούν... μονόδρομο τη διεύρυνση της μετοχικής βάσης, την ενίσχυση των ΚΡΙ ΚΡΙ με «ζεστό χρήμα» και νέους συμμάχους.

Εμφανές πως ο επιχειρηματίας θέλει να αποκτήσει μετοχικούς συμπαραστάτες, οι οποίοι με τη σειρά τους μπορούν να ενισχύσουν την εταιρεία, στην προσπάθειά της να αναπτυχθεί περαιτέρω, μέσω νέων επενδύσεων.

Το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα η αποτίμηση της εισηγμένης ξεπέρασε το σημαντικό (για τα funds) όριο των 100 εκατ. ευρώ ενισχύει τον όλο σχεδιασμό.

Στα τρέχοντα επίπεδα η λογιστική αξία της εταιρείας (με όρους p/bv) κοντά στις 3,5 φορές δεν είναι και τόσο φθηνή, πλέον... εκτός εάν προεξοφλούνται σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις και ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα.

Σημ.: Για τη σερραϊκή εταιρεία (ξεκίνησε το 1954... από ένα μικρό ζαχαροπλαστείο που άνοιξε στην πόλη ο Γεώργιος Τσινάβος), χρονιά-σταθμός ήταν το 2003, οπότε και εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Με τα κεφάλαια που αντλεί, υλοποιεί επενδύσεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις, σε μηχανολογικό εξοπλισμό και σε ενδυνάμωση του δικτύου διανομής και πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v