Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 3 2018

«Κλειδί» οι τράπεζες

Στις 914,44, με υψηλό ημέρας στις 919,38 μονάδες ενισχύθηκε (4,3%) ο τραπεζικός δείκτης.

Με την Πειραιώς να υπεραποδίδει -σε μία προφανή κίνηση να... συγκλίνει με τις άλλες 3 συστημικές-, με την Εθνική να πραγματοποιεί το σχεδόν 1/3 του τζίρου (συνολικά στα 30+ εκατ. ευρώ η αξία στον κλάδο) και τους αναλυτές να εκτιμούν τη συνέχεια. 

Μεταφέρω τη σε ιδιαίτερα γλαφυρό ύφος «μέτρηση» έμπειρου (και εκ του αποτελέσματος δικαιωμένου) αναλυτή, ο οποίος αναφέρει πως «... η υπέρβαση της διακεκαυμένης ζώνης των 939-965 μον. αποτελεί τον πρώτο μεγάλο άθλο για τον ΔΤΡ, όπου θα κριθούν πολλά, πάρα πολλά. ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΛΥΣΣΑΛΕΕΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΙΩΝΙΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ (εκτός και εάν η ειδησεογραφία είναι τέτοια, που ο ένας από τους δύο τελικά παραδοθεί αμαχητί). Επαθλο η βραχυπρόθεσμη (και όχι μόνο) τάση. Ο νικητής τα παίρνει όλα... οι όμηροι θα εκτελεσθούν με συνοπτικές διαδικασίες». 

Αφησα ακριβώς το ύφος, τη γραφή του φίλου, καθώς αποδίδουν -με τον δικό τους τρόπο- τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης περιοχής κατ' επέκταση των «μαχών» που θα δοθούν τις επόμενες ημέρες μεταξύ long και short παικτών. 

Δεδομένης της σημασίας των συνεδριάσεων αλλά και των αρκετών επιλογών, που -πλέον- υπάρχουν από τη μεγάλη μέχρι τη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, θα γίνουν αρκετές αναφορές στη διάρκεια της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v