Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 6 2018

Σύντομη ανάλυση για ΓΔ και FTSE25

"Νεκρή" από τζίρο η αγορά με όγκους σε χαμηλά διετίας. Ουσιαστικά δεν ανταποκρίθηκε καν στο κλείσιμο της συμφωνίας ενώ "καίγεται" και κάθε θετική είδηση από τις αναβαθμίσεις. Σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη απλά γίνεται προσπάθεια να συντηρηθεί στα πρόσφατα χαμηλά, σε αντίθεση με το 10ετές που έχει ήδη βρεθεί στην ζώνη των 400 μονάδων.

Σίγουρα η ιστορία του Folli-Follie έχει επηρεάσει σημαντικά την κινήσεις των ξένων θεσμικών ενώ παράλληλα βλέπει ότι η οικονομία συνεχίζει να κωλυσιεργεί χωρίς να γίνονται ουσιαστικές κινήσεις. Το θέμα με την καθυστέρηση της μείωσης των συντάξεων δημιουργεί ανησυχία σε κάποιους επενδυτές, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξουν σημαντικές αποκλίσεις και καθυστερήσεις από τους στόχους.

Η έξοδος από το μνημόνιο και τυπικά τον Αύγουστο όχι μόνο δεν αλλάζει προς το θετικό τα δεδομένα προβληματίζει τους επενδυτές σε σχέση με τις όποιες πολιτικές κινήσεις που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να καθυστερούν την ανάπτυξη.

Η αγορά καλώς ή κακώς προεξοφλεί καταστάσεις και αυτό που μας δείχνει τώρα είναι ότι βλέπει απραξία.. και στην απραξία αρκούν μικροί τζίροι για να πέσει η αγορά. Τεχνικά είμαστε οριακά στην πολύ σημαντική στήριξη της ζώνης του 740 και 1950 για ΓΔ και FTSE25 αντίστοιχα επίπεδο που αν χαθεί μπορεί να δώσει συνέχιση της κίνησης προς τις 710 μονάδες. Σε κάθε περίπτωση η αγορά χρειάζεται επαναφορά στην ζώνη των 800 αν είναι να αποκτήσει και πάλι θετικό momentum. To μόνο σίγουρο ότι με αυτούς τους τζίρους δεν πάμε πουθενά ενώ παράλληλα μπορούν να δημιουργηθούν και άλλα προβλήματα.

Μένει να δούμε αν τα επίπεδα κρατήσουν και αν σε πρώτη φάση καταφέρουμε να σταθεροποιηθούμε πάνω από τις 770-780 μονάδες. Πολύ σημαντική η διακράτηση του 1950 σε εβδομάδα. To πιο πιθανό είναι τα ημερήσια στοπ στο short να κατέβουν σε πολύ κοντινότερα επίπεδα στις επόμενες συνεδριάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v