Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 15 2018

Τράπεζες: Και τώρα τι...

Το χειρότερο δυνατό σενάριο για τις τράπεζες έγινε τελικά πραγματικότητα, με την αφαίρεση και των τριών τραπεζικών Εθνικής, Eurobank και Πειραιώς, ακριβώς όπως πολύ σωστά είχε προβλέψει η Société Générale.

Για τον MSCI και το νέο «παιχνίδι» έως την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου αναλυτική προσέγγιση μας έχει δώσει από νωρίς ο Γιώργος Α. Σαββάκης.

11+1 η σημερινή συνεδριάσεις, με την αυριανή να είναι η λήξη της απλής σειράς μηνός Νοεμβρίου στα Παράγωγα και τους short να έχουν ένα σχετικά εύκολο bet όσον αφορά στα νέα χαμηλά για τον ΔΤΡ. 

Παραθέτουμε διάγραμμα και μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη, θυμίζοντας πως το «χαμηλό» για τον ΔΤΡ απέχει όλες κι όλες μόλις 28 μονάδες.

Στις 456,98 μονάδες και κρίνοντας από την πρόβλεψη για πιθανές εκροές που δίνουν Goldman Sachs, Morgan Stanley και Société Générale, αναμένονται αρκετές ακόμη... καραβιές τραπεζικών μετοχών. 

Ειδικότερα η Société Générale υπολογίζει σε 58,54 εκατ. τις εκροές από τη Eurobank, σε 40,82 εκατ. από την Εθνική και σε 17,42 εκατ. από την Πειραιώς. 

Το χειρότερο για τη συνέχεια είναι όμως αυτό που αναλύει επακριβώς ο Γιώργος και αφορά στη συνολική μείωση της στάθμισης της χώρας μας ως αγοράς (ειδικά στον περιφερειακό δείκτη MSCI EEMEA), με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη συνέχεια.

Ωστόσο το μεγάλο στοίχημα της αγοράς συναρτάται ακριβώς με το ευρύτερο στοίχημα της ίδιας της χώρας, της οικονομίας, δηλαδή κατά πόσον πρακτικά θα μπορούσε από τον... πυθμένα να αποτελέσει ένα στοίχημα ανάκαμψης και επαναφοράς (στα χρηματιστηριακά) σε «βαρύτερες» σταθμίσεις στις επόμενες 1 ή 2 εξαμηνιαίες αναδιαρθρώσεις των δεικτών MSCI. 

Είναι εφικτό ένα τέτοιο, τόσο φιλόδοξο στοίχημα, όταν το 67% των μετοχών παγκοσμίως έχει εισέλθει σε περίοδο bear market; 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v