Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 14 2018

Motor Oil: Πιστά τα ξένα funds

Καθησυχάζει για εξαγορές ALPHA TV και IBG η Motor Oil, σύμφωνα με όσα σημειώνει ο Χρήστος Κολώνας. Οι συγκεκριμένες δύο δραστηριότητες θα είναι συμπληρωματικές και δεν θα καταναλώσουν κεφάλαια τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή ενημέρωση των ξένων επενδυτών.

Σε αυτή την ανάρτησή μας θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε γιατί τα ξένα funds στην πλειονότητα τους μένουν πιστά στη Motor Oil και εμπιστεύονται την προοπτική του Ομίλου.

Κατ' αρχάς, στις 29 Οκτωβρίου -παραμονή της δημοσιοποίησης της συμφωνίας για την εξαγορά του 50,1% του ALPHA TV, κίνηση που συνέπεσε με την εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας- η μετοχή ήταν στα 22,3 ευρώ.

Το κύμα πωλήσεων πίεσε τη μετοχή στα 17,50, με τις απώλειες να ξεπερνούν ακόμη και το 20%. Ωστόσο ακολούθησε ανοδική αντίδραση, με τη μετοχή χθες στα 19,6, δηλαδή σε σύγκριση με το πρόσφατο χαμηλό καλύφθηκε σχεδόν το μισό των απωλειών.

Σήμερα και με αφορμή τις ανακατατάξεις στους δείκτες MSCI ξεκινά ήπια ανοδικά παρά τη...βουτιά του τραπεζικού κλάδου. Στα 19,66 ευρώ η μετοχή.

Η αίσθηση που δόθηκε ήταν ότι τα ξένα funds πρωτοστάτησαν στις πωλήσεις, ωστόσο αυτή η αρχική εκτίμηση αποδεικνύεται λανθασμένη. Οντως κάποιοι ξένοι ρευστοποίησαν, ωστόσο η σημαντική προσφορά απορροφήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου και πάλι από ισχυρά ξένα χέρια.

Στο τέλος της ημέρας, φαίνεται πως οι ξένοι ενίσχυσαν τις θέσεις τους και δεν τις μείωσαν.

Αν και διεθνείς επενδυτικοί οίκοι έσπευσαν να αναπροσαρμόσουν καθοδικά τις τιμές-στόχους για τη μετοχή της Μotor Οil, εντούτοις τα ξένα funds εξακολουθούν να είναι υποστηρικτικά και να ποντάρουν στις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές.

Το «βαρύ» όνομα της εταιρείας και οι σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει χτίσει διαχρονικά με τους επενδυτές, η συνεπής μερισματική πολιτική αλλά και ο αναπτυξιακός επιχειρηματικός ορίζοντας, είναι τα τρία «κλειδιά» που κάνουν τα ξένα funds να δείχνουν την προτίμησή τους στη Μotor Οil.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v