Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 11 2018

Δώρο Μακρόν στη... Ρώμη

Με αυξήσεις μισθών απαντά στα "κίτρινα γιλέκα" ο Μακρόν.

Δικαιολογημένη χαρακτήρισε ο Μακρόν την βαθιά οργή στην γαλλική κοινωνία (κυρίως στη μεσαία προς χαμηλότερη τάξη) και προκειμένου να κατευνάσει την κατάσταση ανακοίνωσε αυξήσεις μισθών και φοροαπαλλαγές.

Και εδώ αρχίζουν τα ευχάριστα για την Ρώμη, καθώς κατ΄αρχήν οι Βρυξέλλες φρόντισαν να στείλουν το μήνυμα τους πως παρακολουθούν τις επιπτώσεις που θα έχουν οι εξαγγελίες στον προϋπολογισμό της Γαλλίας με το Bloomberg να θέτει άμεσα το εύλογο ερώτημα " τι θα πουν τώρα στους Ιταλούς";

Πρακτικά ο γαλλικός προϋπολογισμός προέβλεπε έλλειμμα 2,9% για το 2019- πολύ κοντά στο όριο του 3%- και πριν ο Μακρόν ανακοινώσει τα μέτρα, αυξήσεις, φοροαπαλλαγές κ.λπ. έντρομος μπροστά στην οργή της κοινωνίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι επιπλέον δαπάνες για τις οποίες δεσμεύτηκε το Παρίσι μπορεί να φέρουν σε δύσκολη θέση το ευρω-ιερατείο που πιέζει την Ρώμη να ρίξει το έλλειμμα της κάτω από το 2%.

Εχουν δίκιο, που χαμογελούν στην "Αιώνια Πόλη", οι εξελίξεις στην "Πόλη του Φωτός" τους διευκολύνουν σε σημαντικό βαθμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v