Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 30 2019

Η Μοτοδυναμική, η SIXT και το σχόλιο του ανταγωνιστή

Η Μοτοδυναμική, η SIXT και το σχόλιο του ανταγωνιστή

Πολλές φορές δεν έχει σημασία τόσο τι λέει μια εταιρεία για τον εαυτό της, όσο το πώς τη βλέπουν οι ανταγωνιστές της.

Μιλώντας λοιπόν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της AVIS Ανδρέας Ταπραντζής, ρωτήθηκε για το πώς βλέπει τις εξελίξεις στον χώρο της ενοικίασης αυτοκινήτων και για το αν μετά την πρόσφατη εξαγορά της δραστηριότητας της Sixt από τη Μοτοδυναμική, η συγκέντρωση στον κλάδο θα μπορούσε να έχει συνέχεια.

Απάντησε μεταξύ άλλων ότι: Η οικογένεια Κυριακόπουλου (Μοτοδυναμική) αποτελεί έναν «σοβαρό παίκτη», που απέκτησε ισχυρό brand name στην Ευρώπη. Και ότι στον χώρο του Rent A Car (όπου κυρίως δραστηριοποιείται η Sixt στην Ελλάδα), η συγκέντρωση του κλάδου όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει καν αρχίσει, προσθέτοντας πως οι τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες ελέγχουν λιγότερο από το 40% της αγοράς.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Ταπραντζής δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το κατά πόσο η Ελλάδα θα μπορούσε να επαναλάβει φέτος την περυσινή εξαιρετική τουριστική χρονιά.

Το χαμήλωμα των οικονομικών προσδοκιών στην Ευρώπη, το Brexit και οι εμπορικοί πόλεμοι, οι γεωπολιτικές ανησυχίες, αλλά και το γεγονός ότι οι τιμές στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί σημαντικά, αναφέρθηκαν ως πεδία προβληματισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v