Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 28 2019

Οι αποφάσεις της Alpha και η συμφωνία Eurobank-ΤΧΣ

Οι αποφάσεις της Alpha και η συμφωνία Eurobank-ΤΧΣ

Αlpha Bank: Αύριο συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της Alpha Βank και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την ανακήρυξη προτιμητέου επενδυτή στον διαγωνισμό πώλησης πέντε ακινήτων εισοδήματος (project Altion). Το τίμημα ακούγεται ότι θα κινηθεί στην περιοχή των 90 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, στις μετοχικές ανακατατάξεις, που συντελέστηκαν στην Ιονική Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων (Hilton) δεν συμπεριλαμβάνεται η πώληση από την Αlpha Bank των προνομιούχων μετοχών, τις οποίες κατέχει. 

 

Eurobank-ΤΧΣ: Η απορρόφηση από τη Eurobank της Grivalia και ο προβλεπόμενος εταιρικός μετασχηματισμός θα επιφέρουν μεν απίσχναση (dilution) της μετοχικής θέσης του ΤΧΣ, αλλά δεν θα μεταβάλουν τα δικαιώματά του.

Πριν την ολοκλήρωση της συγχώνευσης Eurobank - Grivalia θα καταρτιστεί συμφωνία μεταξύ του ομίλου και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Με τη συμφωνία θα παραμείνουν σε ισχύ οι υποχρεώσεις της τράπεζας έναντι του Ταμείου καθώς και τα δικαιώματα του τελευταίου.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ θα είναι μέτοχος της εισηγμένης εταιρείας συμμετοχών του ομίλου Eurobank, ενώ θα υπογράψει πλαίσιο συνεργασίας (RFA) με τη «νέα Eurobank».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v