Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 2 2019

Coca-Cola: Μπορεί να στηρίξει το ΧΑ;

Στα 31,92 ευρώ η μετοχή της βαρύτατης Coca-Cola, έχοντας γράψει νέο υψηλό στα 32,15, στη συνεδρίαση της 25 Απριλίου.

Από κοινού με τον OΤE «βαραίνουν» λίγο παραπάνω από το 20% στη διαμόρφωση της διακύμανσης του Γενικού Δείκτη, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για κάποιον ο οποίος είναι στο ΧΑ μέσω ενός «καλαθιού» 2-4 βαριών χαρτιών.

Στα όρια των 12 δισ. (παρά 130 εκατ. με τιμή Τρίτης), αργά ή γρήγορα θα το υπερβεί και αυτό.

Η «ελληνική» μετοχή της Coca Cola (η εισηγμένη στο ΧΑ) βοηθείται το τελευταίο διάστημα άλλοτε από το ιδιότυπο arbitrage με την εισηγμένη στο FTSE100, στο Λονδίνο, συνήθως «παίζοντας» και με τις συναλλαγματικές διαφορές στερλίνας/ευρώ (κυρίως λόγω Brexit κ.λπ.) αλλά ενίοτε με αφορμή και εξελίξεις στον αμερικανικό όμιλο TCCC. Για παράδειγμα, πρόσφατα, η ανακοίνωση αποτελεσμάτων κατά 3% καλύτερων των εκτιμήσεων των αναλυτών είχε ενεργοποιήσει αγορές που... έφθασαν μέχρι και το ΧΑ.

Τώρα η διοίκηση του ομίλου Coca-Cola HBC, ένας από τους κορυφαίους εμφιαλωτές των σημάτων της The CocaCola Company, κάνει λόγο για ανεβασμένα μεγέθη (τριμήνου) και προτείνει έκτακτο μέρισμα 2 ευρώ/μετοχή.

Με τον Αναστάση Δαυίδ να έχει αναλάβει το τιμόνι του ομίλου, μετά από την 35ετή προεδρία του πατέρα του Γιώργου, η Coca-Cola HBC επιβεβαιώνεται πως είναι ένα από τα «βαριά χαρτιά» που μπορεί και κάνει τη διαφορά και στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Με απόδοση 17,74% από την αρχή του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v