Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 2 2019

Θερινή κόπωση

Με αρκετές ενδείξεις κόπωσης σε αρκετά blue chips, όπως παρατηρεί ο Λουκάς Παπαϊωάννου (Fast Finance) και επιμέρους πωλήσεις από τα... επάνω, που έγιναν πιο εμφανείς την Παρασκευή-Δευτέρα, το ΧΑ καλείται να επιβεβαιώσει τη συγκριτική διαφοροποίησή του (ως προς την έκταση της εκάστοτε κίνησης, ανοδικής είτε πτωτικής όπως τώρα).

Δύσκολο για τους traders, καθώς στα (σχεδόν) μισά από τα 21 μη τραπεζικά του δείκτη, οι πωλητές έχουν αποκτήσει ένα μικρό αλλά ευδιάκριτο πλέον προβάδισμα. Ζητούμενο για τους long, να μη χρειαστεί να προστρέξουν σε τιμές χαμηλότερα και των 870 μονάδων, καθώς ενδεχόμενη απώλειά τους οδηγεί προς την ευρύτερη περιοχή των 850 μονάδων.

Σύμφωνα με τον Λουκά Παπαϊωάννου, για τον FTSE25 στηρίξεις θα πρέπει να αναζητηθούν προς τις 2.180 και χαμηλότερα στις 2.140 μονάδες. Ωστόσο ο FTSE25 παρουσιάζει μεγαλύτερη «κόπωση», κυρίως λόγω των blue chips, η δε χειρότερη εικόνα του από αυτή του ΓΔ θα πρέπει να αποδοθεί στη θεαματική υπεραπόδοση ισχυρών εισηγμένων/μετοχών από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, αλλά δευτερευόντως και από τη χαμηλότερη.

Το αν το χθεσινό μείον 0,54% και οι σημερινές, μεγαλύτερες μέχρι νωρίτερα, απώλειες αποτελούν μία φυσιολογική διόρθωση ή απαρχή μίας υποχώρησης θα εξαρτηθεί και από τη Wall Street.

Ηδη στις 2.939 μονάδες, κατά 0,44% χαμηλότερα, παραπέμπουν τα futures του S&P 500, με τη σημαντική στήριξη στις 2.976 να έχει χαθεί από προχθές, με τον δείκτη των δεικτών να «βλέπει» χαμηλότερα προς τις 2.912 μον. όπως είχε δοθεί από την προηγούμενη Παρασκευή και στην ανάρτησή μας για τον Πάουελ.

Πιθανότατα Δευτέρα βράδυ θα ξέρουμε τι από τα δύο ενδεχόμενα ισχύει: φυσιολογική θερινή κόπωση ή απαρχή σημαντικής υποχώρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v