Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 3 2020

ΓΔ: Το 23% ως minimum αντίδραση

Ανακατεύει το... παιχνίδι η FED προχωρώντας, νωρίτερα, σε γενναία μείωση επιτοκίων. Κίνηση την οποία είχε προεξοφλήσει από εχθές η Wall Street, ερμηνεύοντας ορθά τις δηλώσεις Τραμπ. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν δίστασε να παρέμβει- για ακόμη μία φορά- υποχρεώνοντας τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια.

ΚΑΙ ακριβώς σε αυτό έγκειται η ουσιώδης διαφορά, μεταξύ ΗΠΑ-Ευρώπης/Γερμανίας. Η μεν μία πλευρά είναι (καλώς ή κακώς) ενός ανδρός αρχή, που δεν διστάζει να παρεμβαίνει -απροκάλυπτα, έστω- αποτελεσματικά σε χρόνους dt. Η δε άλλη, μέχρι να συνεννοηθούν οι Ευρωπαίοι, να εγκρίνει το Βερολίνο και να... ξυπνήσει η Φρανκφούρτη θα έχει περάσει-ήδη- μια εβδομάδα κατάρρευσης. Και εν τέλει, Λαγκάρντ δεν είναι Ντράγκι, καθώς ο Ιταλός θα είχε πάρει το μπαζούκα, θα είχε οπλίσει και πυροβολήσει ήδη. Για τις 12 Μαρτίου το σκέφτεται η ΕΚΤ, που προσώρας αρκείται σε λεκτικές παρεμβάσεις.

Τι να λέμε τώρα.

Στα καθ' ημάς, όπως "μετρά" ο Ηλίας (Ζαχαράκης) το 23% είναι και η ελάχιστη αντίδραση σε μία πτώση. Μία κατοχύρωση του σημερινού υψηλού θα μπορούσε να μας φέρει στην ζώνη των 800 μονάδες.

Ωστόσο, ακόμη είναι πολύ νωρίς για ημερήσιο σήμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v