Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 12 2020

Μία συζήτηση για τον ΑΔΜΗΕ

Οικονομικά αποτελέσματα ανακοινώνουν αύριο Τετάρτη η TITAN Cement και ο ΑΔΜΗΕ.

Στον ΤΙΤΑΝα θα αναφερθούμε σε μία από τις επόμενες αναρτήσεις μας (πιθανότατα την Πέμπτη), σήμερα θα ανοίξω έτι περισσότερο τη συζήτηση γύρω από τον ΑΔΜΗΕ. Κρίνοντας από σχόλια, παρεμβάσεις και (ακόμη πιο ευχάριστο) προσπάθειες ανάλυσης του φορέα, διαπιστώνω πως και ενδιαφέρον -από την επενδυτική πλευρά- υπάρχει και χώρος για πληροφορίες, στοιχεία και εν προκειμένω, η προσέγγιση για το αν στα τρέχοντα επίπεδα είναι «φθηνός» ή «ακριβός».

Μεταφέρω απόσπασμα απάντησης του ΟΑΚ (στον Evagelos), θεωρώντας απαραίτητη προϋπόθεση για την κατανόηση του τι ακριβώς είναι ο Διαχειριστής, τα παρακάτω:

Διευκρινίζει, λοιπόν, ο ΟΑΚ πως:

Α. Στο ΧΑΑ διαπραγματεύεται η ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. Καμία σχέση με την ΑΔΜΗΕ Α.Ε. εκτός από το ότι η Συμμετοχών έχει 50% των μετοχών της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και έχει πάρει το ίδιο όνομα.

Β. Οι Κινέζοι πλήρωσαν 320 εκατ. ευρώ για το 24% του ΑΔΜΗΕ Α.Ε., η οποία αποτιμήθηκε στα 1.330 εκατ. ευρώ.

Γ. Ο ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ θεωρητικά ως κάτοχος του 50% θα έπρεπε να αποτιμάται στα 667 εκατ. ευρώ, αποτιμάται ωστόσο στα 468 εκατ., δηλαδή με έκπτωση 30%.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΡΑ. Ολες οι εταιρείες συμμετοχών αποτιμώνται με έκπτωση επί των συμμετοχών τους. Ο λόγος είναι ότι ο μέτοχος δεν έχει απευθείας τις μετοχές, άρα υπάρχει ενδιάμεσο ρίσκο. Ετσι βλέπουμε πυκνά συχνά εταιρείες επενδύσεων, εισηγμένες μάλιστα, να έχουν 10-20-30% απόκλιση από την εσωτερική αξία τους. Πολύ δε περισσότερο ο ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, που έχει και κρατική διοίκηση.

Ευχαριστώ τους φίλους, οι οποίοι δίνουν αφορμές για διεξοδικότερη προσέγγιση ενός θέματος, μίας εισηγμένης. Εν προκειμένω, του ΑΔΜΗΕ.

Στα 2,045 ευρώ, με απώλειες 1,21% η μετοχή. Ελάχιστη 52 εβδομάδων, στο 1,57 και μέγιστη 2,775 ευρώ. Στο -11,85% από την αρχή του έτους, με 0,25% σε εβδομάδα και μήνα, Στα 474,4 εκατ. η αποτίμηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v