Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 7 2020

ΧΑ: Συνεδρίαση με... ενδιαφέρον, στο επίκεντρο η Mytilineos

Αν μη τι άλλο, η σημερινή ημέρα δεν θα είναι τόσο πληκτική όσο η χθεσινή. 

Και γενικές συνελεύσεις έχει, Profile, Sarantis, Lykos και ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων.

Για την Prοfile, λίγο ως πολύ γνωστά, μια χαρά τα πηγαίνει η εταιρεία του Χαράλαμπου Στασινόπουλου.

Ο Sarantis ανακοίνωσε καλά αποτελέσματα, κάτι που αποτυπώνεται και χρηματιστηριακά, με τη μετοχή να έχει χάσει 2,58% από την αρχή του έτους (έναντι 34,47% του ΓΔ και 36,46% του FTSE25). Από τη γ.σ. της Lykos ίσως και να γίνουμε σοφότεροι αναφορικά με αυτόν τον πολύπαθο διαγωνισμό για τις «νέες ταυτότητες».

Ημέρα ανακοίνωσης οικονομικών μεγεθών, για τη μεν Χαϊδεμένος, χρήση 2019, για τη δε Mytilineos, με αυτά του πρώτου τριμήνου 2020. Διαχρονικά συνεπής με το επενδυτικό κοινό η διοίκηση της εισηγμένης, έτσι και τώρα ανακοινώνει «πρώτο τρίμηνο 2020», την ώρα που εταιρείες ακόμη και της χαμηλής κατηγορίας κάνουν χρήση του... παραθύρου των εποπτικών αρχών για δημοσίευση του «τέταρτου τριμήνου 2019» μέχρι το τέλος Ιουνίου (!).

Εν πάση περιπτώσει, στο επίκεντρο η Mytilineos, με την εταιρεία εν μέσω πανδημίας να καταγράφει πρωτιές στις εισαγωγές φυσικού αερίου-LNG, να αποτελεί κορυφαία επιλογή της Eurobank Equities.

Η μετοχή της εισηγμένης διόρθωσε χθες στα 6,52 ευρώ και σύμφωνα με τη μέτρηση (του Ηλία Ζαχαράκη) τα 6,40 είναι ένα σημαντικό τεχνικά σημείο, καθώς απώλειά του θα σήμαινε stop για τις long θέσεις.

Στα 931,7 εκατ. έχει υποχωρήσει η αποτίμηση της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v