Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 18 2020

Οι στοχευμένες κινήσεις του ΑΔΜΗΕ

«Κλείδωσε» δάνειο 400-500 εκατ. ευρώ ο ΑΔΜΗΕ, σημείωνε το Euro2day.gr την Τετάρτη (13/5), με τον ΕΚΗ να έχει «ανοίξει» μια μέρα νωρίτερα μία συζήτηση (*) για τον Διαχειριστή.

Απ' ό,τι διαπίστωσα, η ανταπόκριση των συν-υπογιτών ήταν μεγάλη, ειπώθηκαν, εκτιμήθηκαν διάφορα για έναν φορέα με εμφανείς και αφανείς δυνατότητες δημιουργίας προστιθέμενης αξίας. Συνακόλουθα, πιθανής θετικής απόδοσης και για την αγορά.

Την Παρασκευή, η διοίκηση της εισηγμένης ενημέρωσε διαχειριστές και αναλυτές για όλο το πλάνο ανάπτυξης, με επίκεντρο το πρόγραμμα Αριάδνη (διασύνδεση Κρήτης-Αττικής) αλλά και τους όρους της χρηματοδότησης στην οποία είχε αναφερθεί ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών Ιάσων Ρουσόπουλος.

Δύο-τρεις λεπτομέρειες και μία εκτίμηση της... υπόγας, νομίζω πως και ενδιαφέρουσες είναι και προσθέτουν στην προσπάθειά μας να διαμορφώσουμε ένα ευρύτερο προφίλ του σχήματος Συμμετοχών (έχει τη σημασία του).

Το επιτόκιο του δανείου/γραμμής χρηματοδότησης είναι 10ετούς διάρκειας, έχει «κλειστεί» με ένα πολύ ελκυστικό επιτόκιο -λίγο πάνω από το 2%- και η συστημική τράπεζα (πιθανότατα) είναι η Alpha Bank. Με την τράπεζα, ο ΑΔΜΗΕ έχει ήδη ενεργές γραμμές ρευστότητας.

Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για ένα πρόγραμμα δανεισμού με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, για projects -προεξάρχοντος αυτού της διασύνδεσης της Κρήτης- που εγγυώνται πηγές δημιουργίας επαναλαμβανόμενων εσόδων και πρόσθετης αξίας.

Στα 2,13 ευρώ η μετοχή, εύρος διακύμανσης 52 εβδομάδων από 1,57 έως 2,775 ευρώ και απόδοση 4,16% σε εβδομάδα και 3,90% σε μήνα. Στο 8,19% οι απώλειες από την αρχή του έτους, δηλαδή απόδοση καλύτερη της αγοράς, με τον ΓΔ να «μετρά» απώλειες 35,28% στο ίδιο διάστημα.

Αποτίμηση στα 494,2 εκατ. και μερισματική απόδοση, 3,73% (0,0795/μτχ.).

(*) μία συζήτηση που «άνοιξε» με αφορμή δικές σας παρατηρήσεις και σχόλια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v