Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 20 2020

Μία αξιέπαινη προσπάθεια

Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκε η Ανοιχτή Γενική Συνέλευση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, το απόγευμα της Δευτέρας.

Πρωτόγνωρη εμπειρία και για τους ίδιους τους ανθρώπους του φορέα και λόγω πλήθους συμμετεχόντων, σε μία συζήτηση που με αφορμή την παρουσία του υπ.Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη, εξελίχθηκε πολύ ενδιαφέρουσα.

Παρακολούθησα τη σχετική διαδικασία και γνωρίζοντας εδώ και χρόνια τους ανθρώπους της -από την εποχή ακόμη που ήταν μία ολιγάριθμη ιδρυτική ομάδα-, ομολογώ πως αισθάνθηκα συγκρατημένα αισιόδοξος πως ΝΑΙ, με πολλή δουλειά, με την ουσιαστική στήριξη του κράτους, το μότο του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ «Πρώτη φορά ενωθήκαμε και γίναμε παράδειγμα», η εγχώρια πρωτοβουλία μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.

Το απέδειξε, άλλωστε, ένα σημαντικό μέρος του επιχειρείν στη διάρκεια της 10ετούς «κρίσης» μας, από τη στιγμή που πείσμωσε, που πάλεψε, που έγινε καινοτόμο, εξαγωγικό και μεγεθύνθηκε εν μέσω πρωτοφανούς δοκιμασίας.

Τώρα, κοινή είναι η εκτίμηση πως η χώρα μας, με το πλεονέκτημα του virus free, και έχει και μπορεί να κερδίσει πολλά περισσότερα. Πλέον, τώρα, περισσότερο από ποτέ μπορεί να προτάξει την ποιότητα, την ιδιαιτερότητα, την ποικιλία των προϊόντων, των υπηρεσιών, των ευρεσιτεχνιών.

Είναι μία χρυσή ευκαιρία για ανάταξη του πρωτογενούς τομέα, της καλλιέργειας της γης, του τόπου, της αναθέρμανσης ξεχασμένων κλάδων όπως λ.χ. της πάλαι ποτέ κραταιάς κλωστοϋφαντουργίας αλλά και νέων υπηρεσιών από νέους ανθρώπους, οι οποίοι κυριολεκτικά «διψάνε».

Οι άνθρωποι του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ βγαίνουν και προωθούν την πρωτοβουλία τους (τηλεοπτική, digital & outdoor κ.λ.π.), το τρίπτυχό τους «Εδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία» στην Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία, πλέον, απαρτίζεται από 60 και... ελληνικά ονόματα, από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα παραγωγής.

Προσωπικά χρησιμοποιώ πολλά από τα προϊόντα αυτών των εταιρειών (δεν αναφέρομαι ονομαστικά, γιατί όλο και κάποιον θα αδικήσω) ενώ είμαι πεπεισμένος πως όταν θα τα... εκατοστίσουν, η εγχώρια παραγωγή θα είναι πολλά βήματα πιο μπροστά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v